Oktatás

2022.02.11. 13:30

Művészeti képzéseket biztosítanak Szikszón

Megvalósul a művészeti képzés a Szerencsi Tankerületi Központ szervezésében, továbbá új telephellyel bővül a Térségi Alapfokú Művészeti Iskola.

ÉM

– Felelős tankerületi igazgatóként, fenntartóként magam is kiemelt feladatnak tekintem a kultúra és hagyomány ápolását, őrzését. Ehhez elengedhetetlen a művészeti oktatás. Minden gyermeknek lehetőséget kell adni arra, hogy kibontakoztathassa, fejlessze képességeit, erre hivatott az alapfokú művészeti képzés is többek között. Ebben a térségben sajnos nem tudtunk még ilyen formában kiteljesedni, amíg meg nem alakult 2021- ben a tiszta profi lú köznevelési intézményünk, a Térségi Alapfokú Művészeti Iskola. Idén szeptember 1-jén képzőművészeti, néptánc, zeneművészeti, hegedű és fúvós hangszer, továbbá dráma és színjátszás szakokat indítunk majd. Szeretnénk létrehozni a jövőben egy olyan bázist, amely a térség kulturális életére is hatással van – hangsúlyozta Szabó Árpád tankerületi igazgató az ünnepélyes tájékoztatón. 

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke hozzátette: a központ egyik legfontosabb stratégiai eleme, hogy minden térségben legyen külön művészeti intézmény. Az oktatás és nevelés mellett, amire minden gyermeknek szüksége van, az a sport és a művészet, melyeket kötelességük számukra megadni. 

 

Dr. Koncz Zsófi a országgyűlési képviselő köszöntő gondolataiban a saját zenetanulásával tarkított gyermekkorát idézte, majd kiemelte, hogy a művészeti oktatással nagyon sok gyermeknek fognak tudni segíteni, különböző ezzel kapcsolatos lehetőségeket biztosítani. 

 

Sváb Antal, Szikszó polgármestere bízik abban, hogy ezzel is egy olyan pluszt tudnak adni a térségben élő gyerekeknek, amivel elősegítik azt, hogy a városban folytassák tanulmányaikat.

 

(A borítóképen: Hajnal Gabriella stratégiai elemnek nevezte, hogy legyen minden térségben művészeti intézmény)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában