13. havi nyugdíj

2022.02.10. 11:30

Miskolcon 35 ezer nyugdíjas kapja meg a járandóságát

Megközelítőleg 6 milliárd forint érkezik csak a borsodi megyeszékhelyre.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Megkezdődött a 13. havi nyugdíjak kifizetése. Erről is szólt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 2-es választókerület képviselőjelöltje, dr. Kiss János a megyeházán tartott sajtótájékoztatóján. – A 13. havi nyugdíj jogcímén összességében közel 6 milliárd forint érkezik a következő napokban a miskolci nyugdíjasokhoz, ehhez mérhető egyszeri kifizetésre még sosem volt példa – hangsúlyozta a politikus. 

 

Szólt arról is, hogy a miskolci nyugdíjasok nagyon is megérdemlik mindezt, hiszen az életük java részében becsülettel helytálltak a munka frontján, és megteremtették a következő generációk számára a könnyebb boldogulás lehetőségét. 

 

Ugyanakkor kitért az ellenzéki reakciókra is: „Rendkívül sajnálatos, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje, ezáltal az egész baloldal, még mindig a régi gyurcsányista ideológia pártján áll, és a magyar nyugdíjasokat továbbra sem kívánja előnyben részesíteni.” Emlékeztetett Márki-Zay Péter nyilatkozatára is, miszerint „ostobaság volt a járvány idején nyugdíjasoknak pluszjuttatást nyújtani”. Szerinte amennyiben a baloldal hatalomra kerülne, ismételten megszüntetnék a 13. havi nyugdíjat. Ismertette, hogy a kormányzati álláspont szerint ugyanakkor épp a járvány tette szükségessé a 13. havi nyugdíjak „tervezettnél gyorsabb visszaépítését, és különösen indokolt a nyugdíjasok kiemelt támogatása, hiszen ők alkotják azt a társadalmi réteget, amely a járvány negatív hatásai ellen a legnehezebben tud védekezni”. 

 

Szerinte a nyugdíjasokat nem csak a 13. havi nyugdíj bevezetésével kell támogatni, ugyanilyen fontos számukra az alacsony rezsiárak fenntartása is. „Látjuk, hogy a baloldal a rezsicsökkentést is folyamatosan támadja, éppen ezért fontos leszögezni, hogy a miskolci nyugdíjasok bízhatnak a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltjeiben, és bízhatnak abban, hogy meg fogjuk védeni a 13. havi nyugdíjat, és meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést” – hangsúlyozta dr. Kiss János.

 

(A borítóképen: Dr. Kiss János a tájékoztatón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában