Fejlesztések

2022.02.26. 17:30

Mezőnyárádi épületek újultak, szépültek meg

ÉM

Fotó: Kozma István

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatainak köszönhetően Mezőnyárádon megvalósult az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, amely magában foglalja a polgármesteri hivatal, a könyvtár, illetve a házasságkötő terem energetikai felújítását. Az intézmények homlokzati szigetelése, a fűtés korszerűsítése és a nyílászárók cseréje is megtörtént. 


Belügyminisztériumi, illetve a Magyar Falu Program pályázati forrásából belterületi utakat is felújítottak. 


A Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően felújították a könyvtár épületét. Emellett eszközfejlesztés is történt, új polcrendszerrel és informatikai berendezésekkel gazdagodott az intézmény. 


A könyvtár és a polgármesteri hivatal rekonstruálása mellett a település faluháza is megújult. Az épület belső tereinek festése és az álmennyezet cseréje mellett klímák felszerelésére és egy parkoló kialakítására került sor. 


Az átadáson jelen volt Tállai András országgyűlési képviselő, aki elmondta: „A beruházásoknak köszönhetően Mezőnyárád szépen halad előre és fejlődik. Ez egybecseng a kormányzati célkitűzéssel, amely kimondja, hogy a vidéki emberek számára is szükséges a megfelelő egzisztencia, a megélhetés és az infrastruktúra ahhoz, hogy a mindennapi életük szebb és jobb legyen.” 
 

(A borítóképen: Tállai András és Bárdos József Szabolcs polgármester a megújult mezőnyárádi könyvtárban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában