Bükki Nemzeti Park szívében

2022.02.25. 17:05

Megnyitja kapuit a Bükki Csillagda!

Kiderült, mikor nyit a Bükki Csillagda!

BNR

Fotó: BNR

Fotó:

Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója jelentette be, hogy március 8-án a Bükki Csillagda megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.

 

A Bükki Nemzeti Park 2017-ben elnyerte a "Csillagos Égbolt Park" címet. 2022-ben építették fel azt a bemutató központot, melyben a csillagos ég titkait, rejtelmeit, a meteoritokat, a fény-jelenségeket bemutathatják a látogatóknak. 

 

 

Répáshuta mellett, a Bükki Nemzeti Park szívében található a Bükki Csillagda, mely egyben a Bükki Csillagoségbolt-park központi bemutató- és látogatóközpontja. Európában, sőt a világon nagyon kevés Csillagoségbolt-park van, ugyanis csak olyan helyszínek kaphatják meg ezt az elismerést, ahol nagyon kicsi a fényszennyezés mértéke és gyönyörűen láthatóak a csillagok. A Bükki Csillagdától derült időben az állatövi fény is látható, mely egy különleges, csak kifejezetten fényszennyezés-mentes helyről pillantható meg.

 

Nézze meg videónkat!

 

Nézze meg galériánkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában