Rendőrség

2022.02.18. 16:18

Megelőzés megyeszerte

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos tájékoztatást tartottak a Mezőkövesdi és a Szerencsi Rendőrkapitányság illetékességi területein.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A mezőkövesdi rendőrök 2022. február 9-én a Mezőkövesdi Rendezvények Házában a helyi Köztisztviselők és Közalkalmazottak Nyugdíjas Klubjának tagjai részére tartottak bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos előadást. A szakemberek felhívták a jelenlévők figyelmét a körültekintő, biztonságos közlekedésre, mellyel nagy részben megelőzhetőek a közlekedési balesetek. Majd a bűnmegelőzési tájékoztató során a rendőrök az internetes vásárlás veszélyeire, és a telefonos csalókra hívták fel a figyelmet. A program zárásaként a szakemberek a jelenlévők kérdéseire is válaszoltak.

A Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai a helyi, valamint a Tiszalúci, és a Taktaharkányi közoktatási intézményekben 2022. február 8-a és 10-e között a tanulóknak tartottak előadást a biztonságos internetezéssel kapcsolatosan. A megtartott órák keretében felhívták a figyelmet a média káros hatásaira, illetve a cyberbullying jelenségre, mely manapság a leggyakoribb bántalmazási forma a fiatalok körében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársai felhívják a szülők figyelmét, hogy rendszeresen beszélgessenek gyermekeikkel az internetezési szokásaikról, illetve az ott rájuk leselkedő veszélyekről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában