Házasság hete

2022.02.20. 15:24

„Megalapozzák a nemzet jövőjét” - házasság hete Berzéken

A község katolikus templomában is megemlékeztek vasárnap azokról, akik kerek házassági évfordulójukat ünneplik.

Fotós:

Germus Ferenc és felesége, Germus Ferencné Magyari Ilona is minden vasárnap ebbe a templomba jár, ezek között a falak között mondták ki egykor a „boldogító igent” is. Az övék most nem kerek évforduló, de majd 6 évtizede, 58 éve élünk együtt. Azt mondják, nagyon örülnek annak, hogy újra egyre többen kötnek házasságot Magyarországon.

 

„Községünk is szeretet volna a házasság hete rendezvénysorozathoz csatlakozni, hiszen településünkön is élnek olyan házaspárok, akik most 25 éve, 30 éve, 50 éve, vagy éppen már 60 éve élnek boldog házasságban” – nyilatkozta Sebő Gábor, Berzék polgármestere.

A katolikus templomban minden évben megemlékeznek a jubilálókról. A szentmisét Nagy Krisztián plébános mutatta be.

 

- Már több mint egy évtizede, 2008 óta ünnepeljük a házasságot ezzel az egyhetes rendezvénysorozattal - mondta Tállai András, aPénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepi alkalmon. „A férfi és a nő házassága megalapozza egy család sorsát és jövőjét, a családok pedig egy egész ország, egy egész nemzet jövőjét. A kormány 2010 óta hathatósan támogatja a családokat” – fogalmazott Borsod-Abaúj-Zemplén 7-es számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje. A kormányzati intézkedések között kiemelte a családok támogatását, így például a gyermekeseknek járó otthonteremtési kedvezményeket, illetve a nemzetközi adózás történetében egyedülálló szja-visszatérítést. „Amíg 2010-ben csupán 12 milliárd forintnyi adókedvezményben részesültek a szülők, addig az idén a családoknál hagyott összeg eléri az ezermilliárd forintot” – húzta alá Tállai András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában