Útlezárás

2022.02.24. 11:00

Lezárás lesz vasárnap a 37-es főúton - mutatjuk, pontosan hol!

Egy portálszerkezetet emelnek be a gesztelyi körforgalom előtti részen.

Horváth Imre

A decemberi és januári téli leállást követően ismét elindult a munka a 37-es számú főút Gesztely-Szerencs közötti négysávosításán. A napokban ismét dolgoztak a pályatesten és a Gesztely és Hernádkak határában lévő körforgalomnál, ahol közműkiváltásokat végeznek. Mint korábban már beszámoltunk róla, a jelenlegi körforgalomból egy turbókörforgalom épül majd ki, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy itt tavasszal indulhat meg a munka.

 

Most a beruházást végző Duna Aszfalt Zrt. arról tájékoztatott, hogy a kivitelezési munkák során a az ÉRV jelzőlámpás csomópont és a Gesztely-Hernádkak meglévő körforgalmú csomópont között az út 8+330 km szelvényében portálszerkezetet kell építeni. A tervezett portálszerkezet összeszerelését és beemelését február 27-én, vasárnap végzik, ennek során egy időre teljes szélességében lezárják a jelzőlámpás csomópont és a körforgalom közötti szakaszt.

 

 

Az ütemezés kapcsán azt írták, 7:00-8:00 óra között a főút bal oldalán a haladó sáv lezárásával a portálszerkezet felállítása történik meg, miközben a forgalom mindkét irányban továbbra is biztosítva lesz. 8:00-9:00 óra között az út jobb oldalán a haladó sáv lezárásával történik meg a portálszerkezet felállítása, miközben továbbra is biztosítják a zavartalan forgalmat. 9:00-10:00 óra között mindkét oldalon lezárják az előzősávokat az emelő daru és a kosaras emelő beáll, és előkészül a gerenda beemeléséhez. A tervek és ütemezés szerint ezt követően, 10:00-10:30 óráig a főút teljes keresztmetszetét le kell zárni. A lezárást az illetékes rendőrhatóság biztosítja. A teljes lezárás az ÉRV-s jelzőlámpás csomópont és a Gesztely-Hernádkak meglévő körforgalmú csomópont közötti szakaszon lesz érvényben. Ezalatt a portálszerkezet gerenda beemelése és összeszerelése megtörténik.

 

Ezt követően a forgalmi rend visszaáll a korábbiakban jóváhagyott ideiglenes forgalomkorlátozások szerint. A Duna Aszfalt kéri az arra közlekedőket, hogy a terelési/zárási pontoknál figyelmesen, a kihelyezett jelzőtábláknak és rendőri utasításoknak megfelelően vezessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában