Rajzpályázat

2022.02.28. 17:00

Közönségszavazatokat várnak a közutas rajzok

Két megyénkbeli diák alkotására is lehet szavazni a Magyar Közút Álomút című rajzpályázatának keretében.

ÉM

Gál Anna Jázmin alkotása. Fotó: ÉM

Harmincöt kiemelkedő, közutas témájú gyerekrajzra szavazhatunk még kedd délután 3 óráig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook-oldalán. Folyamatban van ugyanis a társaság népszerű Álomút című rajzpályázatának közönségszavazása.

 

Az idei pályázatra 2600 rajz érkezett, melyből az egyes kategóriák győzteseit már kiválasztotta a zsűri, a közönségdíj kiosztása azonban még hátravan.

 

A Facebookon voksolhatunk

 

Tavaly év végén hirdette meg Álomút című országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek. Az elmúlt években számos gyerek nyertes rajza díszítette már az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát, és rengeteg díjazott osztály szerzett felejthetetlen élményt a társaság interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumában. A közönségdíjhoz kapcsolódó szavazásban a társaság hivatalos Facebook-oldalán a „tetszik”, „imádom” és „ölelés” emoji ikonok számítanak.

 

Megyénkből ketten is versenyben vannak a közönségdíjért, Gál Anna Jázmin, a ricsei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 5. osztályos tanulója egy jövőbeli kerékpárutat rajzolt le, Morvai Nikolett, a Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ugyancsak 5. osztályos diákja Álmok útján címmel készített pályamunkát.

 

A kategória- és a közönségszavazás győztesei egy-egy osztálykirándulást nyernek a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertesek osztálytársaikkal együtt busszal utazhatnak Kiskőrösre, ahol a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

 

(A borítóképen: Gál Anna Jázmin alkotása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában