Közlemény

2022.02.15. 17:02

Közlekedés és forgalmi rend változás a GYEK - beruházás miatt

Beruházásokkal, korszerűsítésekkel újul meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban a gyermeksürgősségi ellátás.

Forrás: B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Az ország második legnagyobb gyermekgyógyászati centrumában egyebek mellett bővítik a gyermeksürgősségi és traumatológiai ambulanciákat, megújul a teljes műtőblokk, valamint a központi betegellátónak közvetlen összeköttetése lesz a helikopterleszállóval.

 

Ez az összeköttetés – amely egy zárt függőfolyosó – a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ és a Központi Betegellátó Épület között helyezkedik el.

 

A hídszakaszt a Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) épületéhez daruval emelik be. A beemelés dátuma: 2022. 02. 17-e, csütörtök.

 

A biztonságos munkavégzés-, illetve a biztonságos beteg és látogatói forgalom érdekében 2022. 02. 15–től az átjáró híd alatti teljes területet - a gépjármű és gyalogos közlekedés elől is – lezárják.

Forrás: B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
Forrás: B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
Forrás: B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

A Központi Betegellátó épületében található felnőtt sürgősségi osztály (SBO) mentőparkolója továbbra is építési terület, így az említett helyszínen megállni szigorúan tilos és balesetveszélyes!

 

A betegek előtt megnyitják a Központi Betegellátó épület park felőli oldalán található – a forgóajtó mellett - bejárati ajtót, így aki gyalogosan a Szentpéteri kapu felől érkezik, nem kell megkerülnie a Központi Betegellátó épületét ahhoz, hogy a létesítménybe belépjen.

 

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központot a gyalogosan érkező betegek, valamint látogatók a (Járó- és Fekvőbeteg Ellátó Központ) JÁFEK épület megkerülésével közelíthetik meg.

 

A GYEK mellett parkoló autósok gyalogosan is megközelíthetik a gyermekgyógyászati centrumot: a Gyermekrehabilitációs Épület bejáratán keresztül – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában