Avas

2022.02.10. 20:00

Kommentelők is kritizálják a szemét miatti áldatlan állapotokat az Avason 

Csökken a lakók komfortérzete, egyre több a közterületeken a szemét az Avason.

Ujlaki Attila

Forrás: Szilágyi Szabolcs küldte

Korábban írtunk arról, hogy egyre több a közterületeken a szemét az Avason, és a tárolók is egyre telítettebbek. Az itt élők komfortérzete csökken. Az önkormányzat részéről – az itt élők állítása szerint – ígéretek elhangzottak, de a megoldás még várat magára. Lapunk múlt héten felkereste a lakótelep egyes részeit, ahol az állítások beigazolódtak. Akkor több helyi lakos is arra panaszkodott, hogy az Avas második ütemének a köztisztasági állapota az utóbbi években nagyon leromlott, és többen azt is kifogásolták, hogy a területért illetékes önkormányzati képviselő, Szilágyi Szabolcs nem sokat tett a kialakult helyzet megoldásáért.

 

Az Avason élők másképp látják 

 

Korábbi cikkünkben az általunk megkérdezettek ekképpen vélekedtek: „Több konténer kellene, nagyon kevés van jelenleg. Itt lakom a kezdetek óta, ezek a problémák csak pár éve kezdtek jelentkezni, korábban nem volt ez, az Avas egyik legpatinásabb utcái közé tartozott a Sályi.” Egyikük rámutatott, hogy „a III-as ütemben, Fodor Zoltán képviselő úr körzetében megoldották, itt Szilágyi Szabolcs a képviselő, aki nem csinál sok mindent, hát nézzenek körül. Többször volt jelezve a probléma, először azt mondta, hogy erre nincs pénz. Hasonlítsák össze a két körzetet, ott fent (III. ütem) tisztaság van, itt szemét mindenfelé”. Egy másik lakó pedig arra világított rá, hogy „egymásra mutogatás van, a III-as ütemben ez is meg van szervezve, mindenkinek megvan a saját területe, be van osztva, hogy kinek mi a feladata a körzetben, itt semmi nincs. Fodor Zoltán megy körbe, és nézi, hogy mivel van feladata”. 

A hét elején megkerestük Szilágyi Szabolcsot, aki – a cikkünk megjelenése előtt – kérdéseinkre válaszul azt írta: korábban képviselői alapjából támogatta a hulladéktárolók zárhatóvá tételét és a kukák ketreceinek megépítését, az illegális hulladéklerakatokat pedig több alkalommal jelezte a rendőrség felé és – amíg a jegyző hatáskörébe tartozott – a jegyző, illetve a Városgazda felé, hogy azokat szállítsák el. Az önkormányzati képviselő azt állítja, mindenkinek segített, aki hozzá fordult. Azt azonban elismerte, hogy „mindenre nem jut pénz”, a parkolók tavalyi megépítése miatt. Továbbá a hiányosságokat alulfi nanszírozási problémákkal magyarázta, valamint a kormányt tette felelőssé.

 

Temérdek kritika 

 

A boon.hu-n megjelenő cikkünket több közösségimédia-felületen osztották meg, ahova temérdek reakció érkezett a kommentelőktől. A kommentek túlnyomó többsége a cikkben nyilatkozókat igazolta, és kevésbé értettek egyet az önkormányzati képviselő állításaival. A Miskolci Tények nevű Facebook-oldal úgy jellemezte Szilágyi Szabolcs körzetét, hogy „a kukák ketrecben vannak, a szemét szabadon”. 

 

Van olyan kommentelő, aki azt kérdezi, hogy „a képviselőnek nem kéne képviselni a körzetének az érdekeit?”. Többen azt írták, hogy lassan egy évtizede képviselő, de a munkájának semmi látszata. Olyanok is akadtak, akik szintén megjegyzik a cikkben leírtakat, miszerint az őszi falevelek még csak össze sincsenek szedve egyes közterületeken. Többen pedig azt kérik, hogy aki így képviseli a körzetét, az ne akarjon országgyűlési képviselő lenni (Szilágyi Szabolcs az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje – a szerk.): „Szirmabesenyőiként mondom, hogy ha ennyit foglalkozik a körzetével, engem aztán ne képviseljen ez a Szilágyi.” 

 

Volt, aki viszont kiállt a képviselő mellett: „Az önkormányzat hordja oda a szemetet?!”

 

„Találkozom, beszélgetek” 

 

A politikus közösségi oldalán közzétett egy cikkünkre reagáló posztot, amely szerint: „Én nap mint nap itt járok, találkozom, beszélgetek a lakókkal, és ezt az itt élők is tudják. Vélhetően ezért választottak meg helyben, hogy képviselhessem őket.” Álhírnek nevezi a cikkünkben megjelenteket, valamint magát az Avason élők védelmezőjének nevezte. Végezetül pedig azt állítja, hogy továbbra is segítő kezet nyújt mindenkinek, aki az itt élőkön segítene.

 

(A borítóképen: A galambok vélhetően örülnek, a lakók kevésbé. Szilágyi Szabolcs konstatálja a helyzetet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában