Beruházás

2022.02.10. 15:45

Jelentős iskolafejlesztés Kesznyétenen (videóval)

Mintegy 360 milliós pályázati forrásból új tantermekkel, tornaszobával, szemléltető eszközökkel és új bútorzattal gyarapodott a kesznyéteni Móra Ferenc Általános Iskola.

Bacsó István

Forrás: Ádám János

Az alsó tagozatosok számára kültéri játszóeszközöket is beszereztek, a felsősök edzettségét pedig kondipark biztosítja a jövőben. Papp Istvánné intézményvezető elmondta, hogy ezeken túl megvalósult egy jelentős energetikai korszerűsítés, amely során kicserélték a kültéri nyílászárókat, külső szigetelést kapott az épület és új kazán szolgáltatja a fűtést és a meleg vizet.

A beruházás Kesznyéten Község Önkormányzata és a Mezőkövesdi Tankerületi Központ együttműködésében valósult meg, EFOP-os pályázati támogatásból.

 

Az új épületrész átadóünnepségén a megvalósult projektet Kecső Imre polgármester ismertette. Ünnepi beszédet mondott dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője és Gál János, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában