Idegenvezetők világnapja

2022.02.28. 11:30

Járjunk emelt fővel, hogy lássuk a város értékeit

Az idegenvezetők világnapja alkalmából a kezdeményezés célja az volt, hogy ne menjünk el a látnivalóink mellett, ismerjük igazi értékeinket.

BI

Kedvcsináló helyismereti sétát szervezett szombat délelőttre a Tourinform miskolci irodája az idegenvezetők világnapja alkalmából. Az összesereglett mintegy félszáz érdeklődő a belváros építészeti különlegességeivel ismerkedhetett meg, és a hozzájuk kapcsolódó történetekkel gazdagodott Kupcsik Sarolta, az iroda vezetője jóvoltából.
 

Emelt fővel Miskolcon 
 

„Nem arról szól ez a séta, hogy én megmutassam a kedvenceimet, a cél az, hogy ismerjük meg az értékeinket, és járjunk emelt fővel a városunkban. Egyrészt azért, mert van mire büszkének lennünk, másrészt azért, mert szemmagasság fölött – és alatt – is van bőven látnivaló. A mindennapi rohanásban hajlamosak vagyunk elmenni ezek mellett. A mostani egy bónuszséta, aminek legfontosabb célja, hogy kedvet csináljon a következő tematikus városnézésekhez is” – mondta az idegenvezető. 

 

Az első látnivaló a Hajós Alfréd által tervezett Weidlich-palota volt, ahol a városban elsőként létesült mozi, itt volt a Fekete Kutyához címzett elegáns fűszerüzlet is, tucatnyi egyéb üzlettel együtt, lényegében egy korabeli plázát alkotva. A kisebb tömeg sétája a Széchenyi utca mentén folytatódott.
 

(A borítóképen: Sokan választották a miskolci városnézést szombaton)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában