Alapkőletétel

2022.02.10. 14:00

Indulhat az üzemcsarnok építése Szikszón

Szerdán tartották meg a város déli ­iparterületén épülő 1000 négyzetméteres üzemcsarnok és irodaépület ünnepélyes alapkőletételét.

ÉM

Fotó: Ádám János

Szikszón már hosszú évekkel ezelőtt elkezdődött az ipari park fejlesztésének tervezése, pályázatok benyújtásával több különböző méretű területre szétszedve. A város új vezetése módosította annak terveit – az arányos városfejlődés, a hatékony megvalósítás és a lakóhelyminőség megőrzése érdekében –, elhatározta, hogy csak a város külterületén, ott is egy helyen koncentráltan valósulhat meg egy intenzív és modern iparterület-kialakítás. Így jött létre – a Hell-iparterületekkel szemben, az M30-as autópálya leágazása és a város közötti részen – az úgynevezett déli iparterület, jelenleg 28 hektáron, mely a teljes megvalósulása esetén 50 hektár lesz. Az újratervezéssel párhuzamosan kormányzati céltámogatások segítségével sikerült biztosítani a komplex infrastruktúra-ellátottság, a különösen fontos elektromos kapacitás kialakításának finanszírozását.

 

Többletforrást kaptak 

 

 

– Sok munka volt abban, hogy a 2016-os pályázatot most 2022-ben célegyenesbe tudjuk fordítani. Köszönhető ez többek között a kormány által biztosított többletforrásnak – kezdte Sváb Antal, a város polgármestere. – Az ipari terület fejlesztése csak az egyik állomása a három elnyert pályázatunknak, amely munkahely és versenyképesség megteremtésének céljából rendkívül hasznos lesz Szikszónak és az itt élőknek. Nagyon jó a terület földrajzi fekvése is, hiszen az autópálya és a régi főútvonal mellett helyezkedik el, így mind a két irányból jól látható lesz majd mindaz, ami ezen a területen fog épülni. Továbbá szomszédunk, a Hell cégcsoport még vonzóbbá teszi a környéket – sorolta a beruházás előnyeit. 

– A tervek szerint a területen egy háromemeletes irodaépület, annak két oldalán egy-egy csarnoképület, valamint egy 37 négyzetméter alapterületű portaépület jelenik majd meg. Az út, ahol bejöttünk, szintén komoly változásokon fog majd keresztülmenni, hiszen csapadékvíz-elvezetéssel, kerékpár úttal, közvilágítással, illetve két sávval is bővül a közeljövőben – tette hozzá. 

 

– Egy térség, egy megye, az ott élők életszínvonalának javításához, fejlődéséhez gazdasági innovációra van szükség. Ehhez újabb és újabb munkahelyeket kell teremteni, amihez újabb és újabb ipari parkokat kell kialakítani, fejleszteni, hogy azok vonzóvá tegyék az adott térséget. Szikszón egy újabb lépést teszünk egy fejlettebb, korszerűbb, élhető jövő felé – emelte ki Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. 

 

Dr. Koncz Zsófi a országgyűlési képviselő hozzátette: – Úgy gondolom, hogy a város sokféle szempontból egy rendkívül vonzó hely, ezek a szempontok tovább bővülnek az ipari park létrejöttével. Azt kívánom, hogy sokan találják meg itt a számításaikat, ezen keresztül biztosítsák családjaiknak a megélhetést. Állítom, hogy a térségünk elmúlt időszakának legnagyobb méretű infrastruktúra-fejlesztése fog megvalósulni.

 

(A borítóképen: Dr. Koncz Zsófia, Sváb Antal és Bánné dr. Gál Boglárka az alapkőletételen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában