A város tüdeje

2022.02.03. 18:30

Idén tavaszra futókör épül a Népkertben

A tervek szerint májusban már birtokba vehetik a sportolók a Népkertben épülő rekortánpályát.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A futókör ötlete 2018 környékére nyúlik vissza. Abban az évben a Népkert közvetlen környezetében található intézmények vezetői, tulajdonosai létrehozták a Népkerti Kerekasztalt. Céljuk az volt, hogy közös erővel tegyenek a városrészért, valamint kimozdítsák a területet akkori állapotából, hiszen tisztában voltak annak kiváló adottságaival – tudtuk meg Hajdú Lászlótól, a Tudomány és Technika Házának tulajdonosától. 

 

– Számos fejlesztési ötlet mellett élen járt a futókör, a fővárosi Margitsziget példáján felbuzdulva. A Maradj Miskolcon Alapítvány Fuss a Népkertért! kezdeményezése tovább erősítette ezt a gondolatot, óriási sikere volt – tette hozzá. – Erősen hiszek abban, hogy ez az első és talán a legnagyobb lépés afelé, hogy biztonságos körülmények között a sportolóknak is megfelelő minőségű pályát biztosítson a város – emelte ki Hajdú László.

 

Egy kilométer 

 

„Régi álma a miskolciaknak, hogy legyen a belvárosban egy futásra alkalmas pálya” – nyilatkozta korábban Veres Pál, Miskolc polgármestere. Majd hozzátette: szeretnék a területet a város tüdejévé alakítani, ezért a jövőben igyekeznek részt venni az ezzel kapcsolatos munkálatokban. 

 

Az egy kilométer hosszúságú, gumiborítású pálya kivitelezése februárban kezdődik meg, amit az elkészülte után bárki használhat sporttevékenységre. A használathoz kötött szabályokról a pálya mellett kihelyezett tájékoztató táblákról informálódhatnak majd a kezdő és profi futók.

 

(A borítóképen: Itt épül meg a népkerti futókör)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában