Választás 2022

2022.02.12. 09:15

Hörcsik Richárd (Fidesz-KDNP) már össze is gyűjtötte az aláírásokat és rekorder lett (frissítve)

Röviddel az aláírásgyűjtő ívek átvétele után már le is adta a hivatalos országgyűlési képviselő-jelöltséghez szükséges aláírásokat dr. Hörcsik Richárd Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5-ös számú választókerületének Fidesz-KDNP-s jelöltje.

Bódisz Attila

Fotó: Bujdos Tibor

Fotó: Bujdos Tibor

A sátoraljaújhelyi székhelyű helyi választási bizottság a törvényi előírásoknak megfelelően reggel nyolc órakor bocsátotta a pártok és szervezetek jelöltjei rendelkezésére azokat az íveket, amelyeken a támogatók aláírásait gyűjthetik össze annak érdekében, hogy nevük felkerülhessen az április 3-i országgyűlési választás szavazólapjára.

 

Dr. Hörcsik Richárd – aki jelenleg is a térség képviselője – 54 percen belül összegyűjtötte a hivatalos jelöltséghez szükséges 500 szignó több mint dupláját. 

 

A honatya a helyszínen az Észak-Magyarország tudósítójának kiemelte: nagy örömet jelent számára, hogy ilyen sok ember fontosnak tartotta támogatásának mielőbbi kifejezését.

 

Az aláírásgyűjtést tovább folytatják egészen a törvény által biztosított határidőig és arra kért mindenkit, hogy aki támogatja az ő, valamint a Fidesz-KDNP pártszövetség programját, aláírásával is nyilvánítsa ki szimpátiáját.

 

Rekord

 

A térség számos pontján felállított standon 54 perc alatt 1376 aláírást gyűjtött össze. A sátoraljaújhelyi székhelyű Választási Bizottság a leadott aláírások alapján hozta meg határozatát. Így dr. Hörcsik Richárd azon túl, hogy hivatalos képviselőjelöltté vált, - a helyi Fidesz szerint - rekorder is lett: soha ilyen rövid idő alatt senki nem gyűjtött még ennyi aláírást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában