„Krízisek és katarzisok a családban”

2022.02.16. 15:00

Házasság hete: Kölcsönös elfogadás és feltétlen szeretet

Hazánkban idén 15. alkalommal rendezik meg a házasság hetét.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: MW

A február 13. és 20. között zajló országos rendezvénysorozat mottója: maradjunk együtt! A programok sorában konferenciák, beszélgetések, elő­adások, online események hívják fel a figyelmet a házasság fontosságára, szépségeire. Ugyanakkor a szakmai rendezvények a nehézségek leküzdéséhez is adnak kapaszkodót.

 

Hatalmas érdeklődés

 

A programsorozathoz kapcsolódóan „Krízisek és katarzisok a családban” címmel konferenciát szervez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában csütörtökön délelőtt. Az előzetes regisztráció alapján annyian érdeklődtek az esemény iránt, hogy előre elfogytak a helyek. Az esemény fővédnöke Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke. Az előadók sorában olyan szakemberek lesznek, akik többféle megközelítésben is rávilágítanak a házasság, a család hasznos vagy kártékony kompromisszumaira.

 

A Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete minden házast vagy házasságra készülőt vár február 19-én 10 órakor az egyesület székházában. Az előadó Makkai László pasztorálpszichológus, krí­zislélektan-szakértő lesz. A téma pedig párkapcsolatunk sokszínű arcai. A rendezvény ugyancsak regisztrációhoz kötött.

 

Felsőzsolca önkormányzata szerdán délután 27 felsőzsolcai házaspárt köszönt majd, akik idén ünneplik kerek – ötödik, tizedik és így tovább – házassági évfordulójukat. A szervezők azt kérték, hogy a jubiláló házasok néhány mondatban fogalmazzák meg, mi a jó házasság titka. Emellett rajzpályázatot is hirdettek gyermekeknek, melynek témája: kedvenc élményem a családommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában