Hatósági vizsgálat

2022.02.04. 15:30

Halállal végződött a baleset

A hatósági vizsgálat folyamatban van a sajóbábonyi cégnél.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Halálos kimenetelű munkabaleset történt a finomkémiai termékeket gyártó Kischemicals Kft. sajóbábonyi telephelyén január 25-én. A tragédiáról másnap érkezett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal munkavédelmi hatóságához, amely a társhatóságokkal közösen megkezdte az eset kivizsgálását. A jelenleg is folyamatban lévő ügyről további tájékoztatást a hatóság csak a vizsgálat lezárulta után adhat – válaszolta megkeresésünkre a kormányhivatal sajtóosztálya.

 

A környezet nem károsodott 

 

Sajóbábony polgármesterétől, Szilva Istvántól úgy tudjuk: a baleset nyomán veszélyes anyag nem került a környezetbe, ezért a település lakosságának a tájékoztatására nem volt szükség. A Kischemicals 2008-ban kezdte meg tevékenységét a Sajóbábonyi Vegyipari Parkban az egykori Észak-magyarországi Vegyiművek (ÉMV) eszközeinek megvásárlásával és a termelés újraindításával. A társaság az ÉMV tradicionális termékei, a foszgén bázisú növényvédő szerek és hatóanyagok előállítása mellett termékfejlesztéssel, vegyipari áruk bérgyártásával és egyedi gyártásokkal is foglalkozik.

 

(A borítókép illusztráció)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában