Akadálymentes hozzáférés

2022.02.24. 17:30

Esélyegyenlőség a buszon

A Volánbusz az akadálymentes hozzáférés szempontjából minősíttette autóbusz-állomásait.

ÉM

A helyközi járatokat üzemeltető busztársaság célja, hogy a speciális igénnyel élők is a lehetőségekhez mérten a legszélesebb körben és feltételekkel vehessék igénybe az autóbusz-közlekedést. Ezért egyszerre dolgoznak azon, hogy javítsák a körülményeket mind a pályaudvaraikon, mind a járműveiken. 

 

Akadálymentesen

 

A vállalat az akadálymentes hozzáférés szempontjából vizsgáltatta meg és tanúsíttatta egy külsős céggel az autóbusz-állomásait, és közzétette honlapján az állomások minősítését, hogy megkönnyítse a fogyatékossággal élő emberek utazásának megtervezését. Az új információk a kerekesszékesek, vakok és gyengénlátók, idősek és mozgásukban korlátozottak, babakocsival közlekedők, siketek, nagyothallók és kognitív zavarral élők számára jelentenek elsősorban segítséget. A honlapon előre tájékozódhatnak az állomások külső és belső környezetéről, a megközelíthetőségről, a belső közlekedési lehetőségekről, valamint a kérhető segítségekről. A kijelölt autóbusz-állomásokon személyes segítségnyújtást is biztosítanak a fogyatékossággal élő és a csökkent mozgásképességű emberek utazásának lebonyolításához, a tervezett indulás előtt legalább harminchat órával történő igénybejelentés esetén.

Könnyített tájékozódás | Forrás: Ádám János

A cég vizsgálata szerint a Búza téri autóbusz-pályaudvar még csak részben akadálymentes. A belső közlekedés már megoldott, de a bejutáson, a mellékhelyiségek használatán vagy a jegypénztár pultjainak megközelítésén még dolgozni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában