Jegyzet

2022.02.15. 07:05

Elvitte a szél

Horváth Imre

Kevés dolog van, ami ellen kevésbé lehetne védekezni, mint az időjárás viszontagságai. Egy tavaszi fagy tönkreteszi a gyümölcsöt, a nyár közepi aszály könnyen elviszi a termést a földeken, a nagy esők miatt pedig kiönthetnek a folyók.

 

De talán még ennél is fájóbb károkat tud okozni a hirtelen jött vihar, amelynek ellenszere sincs, és nagyon gyakran tesz kárt az otthonokban, autókban. Miskolcon és a megyében például sokan emlegetik a 2006-os jégverést és a 2010-es árvizet, de az elmúlt években is voltak olyan viharok, amelyek nagy területen okoztak gondot és egyes településeken szinte az összes lakóházat megrongálták. Az időjárás szeszélyességére és változására azonban talán semmi sem nagyobb bizonyíték, mint az, hogy évről évre emelkedik a viharok okozta kárérték, amelyet a biztosítóknak meg kell fizetniük. Nem sokat tehetünk azon felül, hogy kötünk biztosítást, ami legalább a kárunkat fedezi, és hogy a magunk módján harcolunk a klímaváltozás ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában