Életmentő készülék

2022.02.22. 11:57

Életmentő defibrillátor és Újszülöttek Fala Arnóton

Sikerrel pályázott tavaly az önkormányzat a Magyar Falu Programban egy szívleállás esetén használható defibrillátor beszerzésére.

Bacsó István

Fotó: Kozma István

Fotó:

Az életmentő készüléket dr. Üveges István polgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő adta át a közösségnek egy kis ünnepség keretében kedden délelőtt. Az eszköz mostantól éjjel-nappal elérhető a védőnői szolgálat Petőfi utcai bejáratánál, a főbejárat mögötti előtérben. A készülék használatáról később egy mentőtiszt tart majd bemutató oktatást az érdeklődőknek és önkéntes segítőknek.

 

Az ünnepség keretében került sor a védőnői szolgálat bejárata előtt egy új tábla kihelyezésére is, „Megérkeztem Arnótra” felirattal, amely ezentúl az arnóti Újszülöttek Falaként hirdeti a település új kis lakóinak megszületését.

 

 

A nevek szülői beleegyezéssel kerülnek ki a falra, kislány születése esetén rózsaszínű, kisfiúnál kék táblára írva a hírt.

 

„Ez a táblácska hirdeti majd Arnót lakosságának és országnak-világnak, hogy településünknek egy új kis lakója született. Egy évig lesz kint a táblácska a falon, utána azt megkapja a család ajándékba.” - mondta a polgármester. A defibrillátor és az Újszülöttek Fala átadására február 22-én, kedden délelőtt került sor."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában