Sajtótájékoztató

2022.02.15. 16:44

Csökkent a megyében a bűncselekmények száma

Jó évet zártak tavaly, a megye rendőrei jól teljesítették a feladataikat, és egy nagyon jó csapatot vett át, ami elsősorban dr. Mecser Tamás, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesnek köszönhető, aki az év kétharmad részében vezette a főkapitányság munkáját – mondta dr. Kiss Attila vezérőrnagy, megyei rendőr-főkapitány a kedden reggel tartott sajtóreggelin.

Horváth Imre

Janasóczki Attila sajtószóvivő, Simkó Imre osztályvezető, Kiss Attila főkapitány és Domonkos Tibor kommunikációs munkatárs

Forrás: Bujdos Tibor

A tavaly szeptemberben kinevezett főkapitány már második alkalommal hívta meg a megye sajtójának munkatársait egy kötetlen beszélgetésre, amelynek során most a főkapitányság 2021. évi munkájának eredményeire is kitért.

Dr. Kiss Attila elmondta, 2010-hez képest a bűncselekmények száma jelentősen csökkent. Mivel 2020 a coviddal terhelt év volt, amelyben a korlátozások egyébként is alakítottak a statisztikákon, így a főkapitány főleg a 2019-es adatokhoz hasonlította a tavalyi évet, de ebben az összehasonlításban is kedvezőbb adatokat mutatott 2021 a bűncselekmények számát tekintve. Azonban hangsúlyozta: a statisztikánál fontosabb, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzete javuljon. Igyekeztek a közterületi jelenlétet növelni, amelyben minden társszervezet segítségét igénybe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában