Véradás

2022.02.23. 15:00

Civileket hívnak vért adni

Várják azokat, akik szeretnének hozzájárulni mások gyógyulásához.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Pesthy Márton

Fotó: Pesthy Márton

Immár hatodik alkalommal szervezi meg a Civil Véradást az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (ERKE – Civil Központ) és a Miskolci Területi Vérellátó Központ. Három helyszínen, három napon át öt időpontban várják a civil szervezetek képviselőit és mindenkit, aki segíteni szeretne.

 

A VI. Civil Véradást a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Civil Közösségi Szolgáltató Központok országos hálózatával együttműködve országos programsorozat részeként szervezik meg. A program létrejöttéhez idén is sikerült elkötelezett civil partnert találni.

 

A véradás helyszínei és időpontjai: a Don Bosco Sportközpontban, Kazincbarcikán, február 22-én 14 és 17 óra között. A Miskolci Egyetem főépületének üveg előcsarnokában február 23-án és 24-én 10 és 15 óra között. A Miskolci Területi Vérellátóban, a B.-A.-Z. megyei központi kórház főépületének második emeletén február 23-án reggel fél 8 és este 6 óra között, továbbá február 24-én reggel 8 és délután 3 óra között. Aki a Területi Vér­ellátó Központba érkezik civil véradásra, attól azt kérik, hogy a regisztráció során mondja a vérellátó munkatársának a „civil” szót, hogy az OVSZ pontos visszajelzést tudjon adni a kezdeményezéshez csatlakozó véradók számáról.

 

(A borítóképen: Életet ment, ha vért ad)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában