Nincs feltüntetve az utasok névsora

2022.02.15. 11:30

Az önkormányzat havi 500 ezerért bérli a luxusbuszt

Az nem állapítható meg, hogy pontosan kiket szállítanak a járművel.

Ujlaki Attila

A luxusbusz a miskolci városháza épülete előtt. Fotó: ÉM

Az önkormányzat Volkswagen gyártmányú (Multivan – a szerk.) mikrobuszt bérel havi 372 ezer forint plusz áfáért. Ez bruttó közel havi félmillió forintot jelent – közölte megkeresésünkre Miskolc megyei jogú város jegyzője, dr. Ignácz Dávid.

 

Nincs feltüntetve az utasok névsora

 

Az is kiderül a válaszából, hogy a jármű 2021. december 6-tól idén január 24-ig összesen 3910 kilométert közlekedett.

 

A jegyző által szignózott válasz szerint a mikrobusz a polgármesteri hivatal és önkormányzat dolgozóinak a szállítását végzi, ugyanakkor az nem állapítható meg, hogy pontosan kiket szállít, „a menetlevélen nincs feltüntetve az utasok névsora”.

 

A luxusbuszt a Miskolci Hőszolgáltató Kft.-től bérli az önkormányzat, így a busz közvetetten az önkormányzat tulajdonában áll – húzta alá dr. Ignácz Dávid, Miskolc megyei jogú város jegyzője.

 

Hollósy András. Fotó: Kozma István

A mikrobusz költségeiből inkább sűríteni kellett volna a járatok számát, mert sok esetben alig lehet felférni a buszokra - Hollósy András

 

A válaszlevél alapján megkerestük az ügyet kirobbantó miskolci Fidesz–KDNP önkormányzati frakciószövetséget is.

 

„Felháborító, hogy miközben a miskolciak órákat várnak buszokra, hétvégente akár 20 percet a villamosra, a baloldali városvezetés luxusbusszal közlekedik” – hangsúlyozta az Észak-Magyarországnak Hollósy András, a közgyűlési frakciószövetség szóvivője. Rámutatott: folyamatosan arra panaszkodnak, hogy nincs pénz, de úgy látszik, milliós jutalmakra, jól fizető pozíciókra és luxusbuszra futja a baloldalnak. A mikrobusz költségeiből inkább sűríteni kellett volna a járatok számát, mert sok esetben alig lehet felférni a buszokra. „A városvezetés alkalmatlan ellátni feladatát! Elég volt 2 és fél év hátramenetből, áprilisban Miskolcnak újra előre kell mennie!” – húzta alá a frakciószóvivő.

 

(A borítóképen: A luxusbusz a miskolci városháza épülete előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában