Szja-visszatérítés

2022.02.15. 16:00

Az eddigi legnagyobb családtámogatás

Miskolcon 30 ezer családot érint az szja-visszatérítés. Erről is szólt dr. Kiss János, a Fidesz–KDNP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 2-es választókerületének képviselőjelöltje.

ÉM

Dr. Kiss János. Fotó: Ádám János

„Megközelítőleg 9 milliárd forint érkezik meg a miskolci családok bankszámlájára, vagyis minden második családot közvetlenül is érinti a megyeszékhelyen ez a támogatás” – hangsúlyozta dr. Kiss János a megyeházán hétfőn megtartott sajtótájékoztatón.

 

„Jól látható, hogy a válság idején a nemzeti kormány, a jobboldali politika támogatásokkal segíti az embereket” – tette hozzá a képviselőjelölt. Ehhez szerinte az is kell, hogy a magyar gazdaság jól teljesítsen: „A 6 százalék fölötti GDP-növekedés megteremtette a gazdasági alapokat ahhoz, hogy a kormány ezzel az adó-visszatérítési csomaggal is a magyar emberek mellé álljon.”

 

Kiemelte, hogy a baloldal támadja ezt a népjóléti intézkedést is. „A válság idején a baloldal mindig csak megszorít, és mindig csak megszorításokkal kormányoz” – mondta. Emlékezett 2008 decemberére, „amikor a Gyurcsány-kormány elvette több területen a 13. havi fizetést, majd egy évvel később a 13. havi nyugdíjat is, és felemelték a nyugdíjkorhatárt”.

 

„Ezzel szemben a mai magyar nemzeti kormány a multikat és a globalista nagyvállalatokat bevonta a pénzügyi erejükkel arányos közteherviselésbe, a magyar embereket pedig többek között a személyi jövedelemadójuk visszafizetésével is támogatja, hogy ne legyenek a válság vesztesei. A Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltjeként a jelenlegi családtámogatási rendszer fenntartását és bővítését fogom támogatni” – húzta alá a politikus.

 

(A borítóképen: Dr. Kiss János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában