Sajtótájékoztató

2022.02.14. 13:15

Az adóvisszatérítéssel a bevallásban is élni lehet

Csöbör Katalin szerint az szja-visszatérítés is veszélybe kerülne, ha a baloldal jutna hatalomra.

Több mint 22 ezer miskolci, alsózsolcai, felsőzsolcai, arnóti, sajókeresztúri és szirmabesenyői élt a személyi jövedelemadó (szja) visszatérítéssel – ezt Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján. A Borsod 1-es számú választókerületben élők összesen több mint 10 milliárd forintot kaptak vissza. Az adóvisszatértéshez való jog nem veszhet el, így aki elmulasztotta 2021. december 31-ig benyújtani az erről szóló nyilatkozatot, az az szja-bevallásában veheti igénybe az adóvisszatérítést.

Több mint 22 ezer miskolci, alsózsolcai, felsőzsolcai, arnóti, sajókeresztúri és szirmabesenyői élt az szja-visszatérítéssel

– Csöbör Katalin

 

„A családok és gyermekeink az ország jövőjét jelentik. Nemzeti kormányunk olyan családtámogatási rendszert dolgozott ki, amely egyedülálló a világon. A CSOK, az otthonfelújítási támogatás, az első házasok kedvezménye, a babaváró támogatás, mind-mind azt a célt szolgálják, hogy segítsük a magyar családok, a fiatal házasok életét” – hangsúlyozta Csöbör Katalin. Az országgyűlési képviselő rámutatott: a magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában. Ez tette lehetővé, hogy idén február 14-ig visszafizessük a gyermekeket nevelő szülők számára tavaly befizetett adójukat. Választókerületemből csaknem 22800-an éltek az szja-visszatérítéssel, nekik összesen több mint 10 milliárd forintot juttatott a mai határidőig az állam. Amikor arról beszélünk, hogy meg kell védenünk elért eredményeinket, akkor abba benne foglaltatik a családi adókedvezmények intézménye is, amelynek egyes elemeit a baloldal el szeretné törölni – hangsúlyozta, majd aláhúzta: „Ne hagyjuk, hogy az történjen, mint a 2009-es gazdasági világválság idején, amikor a baloldal megszorításokkal és a kedvezmények eltörlésével reagált a pénzügyi válságra”.

 

(A borítóképen: Összesen több mint 10 milliárd forintot kaptak az érintettek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában