Közpénzpazarlás

2022.02.26. 11:30

Átcsoportosítanának Miskolc büdzséjében

A Mikomtól 240 millió forintot csoportosítsanak át az MVK Zrt. működési költségeire.

Ujlaki Attila

 „Itt a vége, ennyi volt. Elfogyott a miskolciak türelme. Lépnünk kell, és lépni fogunk, mert a baloldali városvezetés képtelen megoldani a tömegközlekedés káoszos helyzetét. Éppen ezért radikális átalakítást javaslunk az ezer sebből vérző miskolci tömegközlekedés megoldására – fogalmazott sajtótájékoztatóján dr. Nagy Ákos, a Fidesz városi frakcióvezetője, aki hozzátette: – Éppen ezért a Fidesz–KDNP-frakció módosító indítványt terjesztett a csütörtökön elhalasztott miskolci közgyűlés elé.” 

 

„Módosító indítványunk abban áll, hogy a szintén miskolciak pénzéből fenntartott, nyíltan politikai és baloldali pártérdekeket szolgáló Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft.-től csoportosítsák át a 240 millió forint támogatást a közlekedési vállalat működési költségeire. Számításaink szerint ezzel a lépéssel a miskolciak valóban érezhető többletet kapnának” – húzta alá a frakcióvezető. 

 

Romlott az életminőség 

 

„A miskolciak életminőségét alapvetően határozza meg a közösségi közlekedés minősége, szervezettsége, melynek működtetése, üzemeltetése évtizedek óta mindenhol az országban kizárólagos önkormányzati feladat. Nem lehet politikai döntés kérdése, hogy a mindenkori városvezetés biztosítsa a működési feltételeket, ugyanakkor 2019 végétől több hullámban ­ 30-50 százalékkal csökkentette a jelenlegi városvezetés a járatszámokat, a követhetetlen és folyamatosan változó menetrend munkába járó és a busz- és villamosjáratokat használó miskolciak életminőségét rontotta drasztikusan, miközben a választási ígéret épphogy a színvonal javítása volt” – emlékeztetett rá a frakcióvezető. „Az áldatlan állapotokkal párhuzamosan a Mikom Kft. már közel 3 éve nem a miskolciak tájékoztatását szolgálja, működése szakmaiatlan és belterjes, támogatása ebben a formában indokolatlan, nem lát el olyan közszolgálati feladatot, mely a Miskolcon lakók, dolgozók érdekét a legcsekélyebb mértékben is szolgálja. A kft. jelenlegi működésének támogatása a miskolciak vagyonának, befizetett adójának tékozlása, közpénzpazarlás. Bízunk abban, hogy a közgyűlés elfogadja majd javaslatunkat. Miskolcnak döntenie kell, hogy a baljós Gyurcsány-­korszakot akarja vissza, vagy egy biztonságos, fejlődő és ­élhető jövőt szeretne” – mondta dr. Nagy Ákos frakcióvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában