A sárospatakiak szeretete élteti a menhelyet

2022.02.05. 18:00

Állatmenhelyre vitt adományt a honatya

Óriási köszönet jár a sárospataki otthon üzemeltetőinek.

Bódisz Attila

Megérkeztek az adományok a kutyaotthonba. Fotó: Bódisz Attila

Többzsáknyi állateledelt vitt a sárospataki Manduláshegyi Kutyaotthonnak ajándékba a napokban dr. Hörcsik Richárd ország­gyűlési képviselő.

 

Mint a helyszínen elmondta, óriási köszönet jár az otthon üzemeltetőinek: Törő Gábornak és Cziczer Katalinnak, akik a létesítmény fennállása óta több ezer állatot mentettek meg az éhezéstől és a fagytól, valamint beteg kutyákat segítettek gyógyuláshoz. Nemcsak Sárospatakról, hanem az egész térségből gyűjtik folyamatosan a megunt, kidobott, elkóborolt, otthontalanná vált állatokat. Ezt az elkötelezettséget köszönte meg adományával a képviselő, amelyet leginkább figyelemfelhívásnak szánt, hogy mások is támogassák a menhelyet. Erre főleg ilyenkor télen van igazán szükség – közölte.

 

Sárospatak polgármestere, Aros János hozzátette: több mint tíz évvel ezelőtt még óriási problémát jelentett a városban a kóbor kutyák jelenléte, amely a menhely megnyitása után lassan megszűnt. Kiemelte: az utóbbi években tapasztalt nemtelen támadásokat is túlélte az állatmenhely. Mint hozzáfűzte: a sárospatakiak közül sokan segítik és támogatják a kutyaotthont.

 

Törő Gábor az Észak-Magyarországnak elmondta: jelenleg 250 férőhelyes a menhely, amelyet véleménye szerint a sárospatakiak szeretete éltet, ugyanis nagyon sokan visznek nekik adományokat. Hangsúlyozta: amikor a menhely működni kezdett, még dr. Hörcsik Richárd volt a város polgármestere, és mindenben segítette az éppen megnyílt létesítményt. Példaként említette, hogy az oda vezető úton kiépítették a közvilágítást, sőt még a kutyaotthon udvarára is jutott lámpa, amiért a mai napig hálásak. A menhely üzemeltetője elmondta azt is: egy külföldi alapítványnak köszönhetően folyamatosan szállítják a náluk menedéket talált kutyákat Németországba és Ausztriába. Gyakran kapnak képeket arról, hol találtak maguknak új otthont egykori védenceik – közölte. Kiemelte: csak tavaly 450 kutya sorsa rendeződött a nemzetközi hálózatnak köszönhetően, az elmúlt években pedig összesen 1200 állatnak állítottak ki „kutyaútlevelet” a járási hivatalban.

 

(A borítóképen: Megérkeztek az adományok a kutyaotthonba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában