Hulladékgyűjtési akció

2022.02.21. 13:00

Akció fiataloknak, megtisztítják Zemplént

Hulladékgyűjtési akciót hirdetett zempléni fiatalok számára Wáberer György, a Wáberer Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki egyben a Tokaj-Hegyalja és Zemplén fejlesztését támogató program kormánybiztosa is.

BSZA

Forrás: MW

Mint mondta, Zemplén Magyarország egyik legszebb vidéke, amit elcsúfít az illegálisan felhalmozott szemét. „Erdeinkben, a folyók és patakok partján kerülgetnünk kell az eldobott hulladékot. Ha továbbra is büszkék akarunk lenni régiónkra, meg kell tisztítanunk!” – fogalmazott. 

 

 

Hozzátette: a Wáberer Alapítvány „Tiszta Zemplénért” elnevezéssel hulladékgyűjtési akciót hirdet általános és középiskolás, valamint cserkészcsapatok számára. Kiemelte: bízik abban, hogy az iskolák csatlakoznak a kezdeményezéshez, hiszen a környezet tisztasága közös érdek. A legjobb teljesítményt nyújtó alsó és felső tagozatos csapatok jutalma élménydús és emlékezetes buszos kirándulás lesz, a 2. és 3. helyezettek pedig pénzjutalomban (150 és 100 ezer forintos díjban) részesülnek. Minden résztvevő pólót és baseballsapkát kap. „A legnagyobb nyereség abban áll majd, hogy jobban érezzük magunkat a tiszta, páratlan szépségű kör­nyezetben” – ­közölte. Az akció 2022. március 19-én kezdődik, és április 3-ig tart. Az eredményhirdetés 2022. április 22-én lesz – közölte az alapítványi elnök. 

 

 

Mint ismert, Wáberer György egy közel 150 milliárd forintos kormányzati fejlesztési programot koordinál a térségben. A természetkedvelő nagyvállalkozó szabadidejében gyakran kerékpározik a Zemplén erdeiben, ezért személyes tapasztalatai vannak az ottani hulladékhelyzetről. Több alkalommal is nyilatkozta már, hogy a térséget érintő, elsősorban turisztikát ösztönző fejlesztések is csak akkor lehetnek igazán sikeresek, ha a vendégeket tiszta környezet fogadja. 

 

(A borítóképen: Felszedik az illegálisan felhalmozott szemetet (illusztráció))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában