Sajtótájékoztató

2022.02.16. 17:11

A kormány a fiatalokat célzottan segíti

Minimum 360 ezer forintot jelent évente egy-egy fiatal életében a 25 év alattiak szja-mentessége. Erről is beszélt dr. Kiss János, a Fidesz-KDNP megyei 2-es választókörzetének képviselőjelöltje.

ÉM

Dr. Kiss János

Forrás: Bujdos Tibor

„A kormány a magyar fiatalokat célzottan segíti a járvány alatt is, hiszen januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak” – hangsúlyozta dr. Kiss János, a Fidesz-KDNP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 2-es választókörzet képviselőjelöltje. – Ez az intézkedés a KSH adatbázisa szerint Miskolcon körülbelül 4200 fiatalt érint, évente ez az intézkedés minimum 360 ezer forintot jelent, tehát összességében nagyságrendileg évi 1,5 milliárd forint marad a miskolci fiatalok zsebében.  

 

Kitért arra, hogy ez az összeg segít a miskolci fiataloknak abban, hogy személyes életkezdésük minél könnyebb legyen, önálló egzisztenciájukat minél előbb kialakítsák, és minél hamarabb lehetőségük nyíljon családalapításra is. – Ez az adókedvezmény tovább erősíti a már korábban indított otthonteremtési támogatások rendszerét, és segíti a családalapítás egyik legfontosabb lépését, az első közös otthon megteremtését – húzta alá.

 

„A nemzeti kormány az elmúlt években számos családtámogatási formát vezetett be, ilyenek a CSOK, a babaváró hitel, a nagyszülői gyed, a négygyermekes édesanyák szja-mentessége, a növekvő számú bölcsődei férőhelyek, a 13. havi nyugdíj visszaépítése, a csecsemőgondozási díj megemelése, a 3 millió forintig terjedő lakásfelújítási támogatás, az adóvisszatérítés, és ilyen a 25 év alattiak jövedelemadó kedvezménye is” – foglalta össze dr. Kiss János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában