Ellipsum

2022.02.04. 20:00

„A holnapi naptól már nem kell jönni dolgozni”

A Miskolci Fürdők Kft.-nél négy embernek csütörtöktől már nem kellett munkába állni.

ÉM

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

„Behívtak, elém tettek egy szerződést, azt mondták, eldönthetem, hogy aláírom, vagy sem. A papíron az állt, közös megegyezés. A holnapi naptól már nem kell jönni dolgozni…” – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak egy neve elhallgatását kérő érintett. Úgy tudjuk, vele együtt négy ember írt még alá hasonló szerződést a fürdőcéggel.

 

Műszaki okokról beszéltek 

 

Mint arról korábban írtunk, több hétre bezárja a miskolctapolcai Ellipsumot a fürdőt üzemeltető cég. A lépést akkor műszaki okokkal indokolták. Január végén az Északot dolgozók keresték meg, ők akkor azt mondták, nyílt titok közöttük, hogy ismét bércsökkentéssel kell számolniuk, sőt egy részüket rendelkezési állományba helyezhetik, vagy akár elbocsátások is lehetnek. 

 

A dolog érdekessége, hogy január végén az önkormányzat egy közleményt adott ki, ebben Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy nem változik a munkavállalói létszám: „Miután a Miskolci Fürdők Kft. a Selyemréti Strandfürdő és a Miskolctapolca Barlangfürdő üzemeltetését is ellátja, ezért az Ellipsum leállásának időszakában a humánerőforrás-gazdálkodás kiemelten fontos szerepet kap, így a munkavállalói létszám nem változik.”

 

Volt már bércsökkentés 

 

Korábban, a pandémia első hullámaiban is egymást érték a közlemények, amelyekben Miskolc vezetése arról biztosította például a Miskolci Fürdők Kft. dolgozóit, hogy mindent megtesz azért, hogy megvédje a munkahelyeket, aztán 2021. január 29-én „szűkös forrásaira” hivatkozva már azt írta a városvezetés: „A bevételek elmaradása miatt a Miskolci Fürdők Kft. dolgozóinak bérét (2020. – a szerk.) decemberben csökkenteni kényszerült a munkáltató, 2021. február 1-től pedig kénytelen átmenetileg fizetés nélküli állásidőt elrendelni 144 alkalmazottja közül 79 esetében.”

 

Nem válaszoltak 

 

Kérdéseinket csütörtök késő délután küldtük el a miskolci önkormányzathoz és a Miskolc Holdinghoz, azonban az Észak lapzártájáig nem válaszoltak. Amint jelentkeznek, a válaszokat ismertetjük olvasóinkkal.

 

Kérdéseink:

 

 

– Mi indokolta a közös megegyezéssel történő elválást? 

– Terveznek elbocsátást a cégnél? 

– A menedzsment kapott-e jutalmat az év végén, s ha igen, mennyit? 

 

(A borítóképen: Az Ellipsum átmeneti bezárásakor mást ígértek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában