Véradásszervezés

2022.02.18. 15:30

A donorszámokat növelik

Véradásszervezéssel foglalkozó call centerrel bővült a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete.

Apagyi Beáta

Fotó: Kozma István

Fotó: Kozma István

Nemcsak Miskolcon, hanem öt megyében – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg – összesen 40 megváltozott munkaképességű ember kezdi meg a munkát a call centerben, ahol hetente 20 ezer, évente egymillió hívást fognak lebonyolítani. Az Országos Vérellátó Szolgálat által megküldött lista alapján azokat az úgynevezett „alvódonorokat” keresik fel telefonon, akik az elmúlt két évben valamilyen okból nem jelentkeztek véradásra. A szervezet bízik benne, hogy az egységes rendszerbe foglalt új telefonos behívási módszernek köszönhetően a donorszámok emelkedni fognak. A már alkalmazott szervezési módszerek kiegészítéseként így olyan véradók megjelenésére is számítanak, akik egy ideje már kiestek a Magyar Vöröskereszt látóköréből. A csütörtöki napon megtartott műszaki átadást egy kerekasztal-beszélgetéssel kötötték egybe. A beszélgetésen a Kézfogás Klaszter bemutatkozására, illetve a Trenkwalder által létrehozandó Trenkwalder Akadémia előkészítésének lehetőségeire fektették a hangsúlyt.

 

 

 

Megvalósított terv

 

– A Kézfogás Klaszter egy évvel ezelőtti megalakulásakor már célunk volt, hogy létrehozzuk az új véradásszervező egységet. Ennek megvalósulása nagyon fontos szakmai állomás a klaszter életében, ami azért jött létre, hogy az alapító szervezetek összeadják a lehetőségeiket, akár gazdasági erőiket azért, hogy hatékony és hasznos segítséget tudjanak nyújtani a megváltozott munkaképességűeknek. A kerekasztal-beszélgetésen több olyan szervezet, cégvezető, gazdasági szereplő vett részt, aki megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat, többen közülük védett munkahelyként, védett műhelyként munkálkodnak – hangsúlyozta Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója.

 

„Nagyon fontos szakmai állomás a klaszter életében” - Grubert Roland

 

Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere hozzátette: a csütörtöki egy nagyon fontos találkozó és nagy előrelépés napja. Ha a város vezetése megteheti, hogy segít a megváltozott munkaképességűek élethelyzetén, akkor ez erre a legmegfelelőbb pillanat.

 

(A borítóképen: Grubert Roland és Varga Andrea megnézték a call center munkáját)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában