Jegyzet

2022.01.08. 07:05

Túl a nehezén

Az első híradások szerint a koronavírus omikron-variánsának gyengébb a hatása, mint az alfának és a deltának. A fertőzöttek száma ugyan a szakember szerint meredeken emelkedik majd, ám remény a kórházi kezelések és súlyosabb szövődmények alacsonyabb szintjében mutatkozik, és vélhetően a halálesetek száma sem éri el a korábbi átlagot.

Pap Gyula

Pap Gyula

Természetesen a különböző akciók során beoltottak számának a növekedése is áldásos hatást jelent, és az is bizakodásra adhat okot, hogy az új mutáns úgynevezett megbetegítőképessége alacsonyabb a korábbiaknál. A többször beoltottak még kevésbé kell tartsanak a súlyos mellékhatásoktól, ám az sem kizárt hogy további injekciókra lesz szükség.

 

Némi feszültséget okoz a tény, hogy sok esetben egyszerre jelenik meg az influenza- és a Covid-fertőzés, de a szakemberek nem látnak komoly okot az aggodalomra a kombináció következtében.

 

De ha most hátradőlnénk, mégse tegyük, mert a legújabban megjelent ­variánsról egyelőre még kevés információval rendelkezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában