Alapkőletétel

2022.01.23. 17:30

Tokajban felépült, Mezőzomboron épül

Tokajban új bölcsődeépületet avattak, Mezőzomboron egy hasonló funkciójú intézmény alapkövét helyezték el csütörtökön.

SFL

Az eseményeken részt vett, illetve köszöntőt mondott Kovácsné Bárány Ildikó, a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos, valamint dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője.

 

A jövőről döntenek 

 

A két helyszínen a miniszteri biztos kiemelte beszédében, hogy amikor egy településen a legkisebbek ellátásáról döntenek a döntéshozók, akkor a jövőről is döntenek, hiszen egy bölcsőde jelenlétének népességmegtartó, népességnövelő hatása is van. A kisgyermekes családok akkor maradnak helyben, ha gyermekeik számára jó minőségű intézményeket biztosítanak az óvodai ellátáson túl, a bölcsődei ellátás mellett ez egy támogatási forma. 

 

– Ahhoz hogy a magyar kormány családpolitikával kapcsolatos intézkedései célhoz érjenek, jelentős fejlesztési forrásokat biztosítanak mind hazai, mind uniós forrásból – jegyezte meg a miniszteri biztos.

 

 Dr. Koncz Zsófia hozzátette köszöntőjében, hogy a programon belül sikerült fejleszteni a tokaji idősek otthona konyháját, lévén az étkeztetést illetően megnövekedtek az igények, Mezőzomboron pedig az óvodát, ami közvetlenül a leendő bölcsőde szomszédságában lesz található. 

 

– Az intézmények olyan szolgáltatásokat biztosítanak az ott élőknek, amelyektől komfortosabbnak érzik magukat. A települések kulcsszerepet tölthetnek be szűkebb környezetükben – mondta az országgyűlési képviselő. 

 

Posta György tokaji polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy az új intézmény a kormány százszázalékos finanszírozásának köszönhetően valósult meg, a kiegészítő támogatásokkal együtt kettőszázkilencmillió forintból. A kicsik két csoportban 12-12 fővel látogathatják a bölcsődét, hasonló intézmény eddig nem volt a városban.

 

 Radó Béla mezőzombori településvezető elmondta, a leendő Bóbita Bölcsőde ugyancsak két csoporttal és 12-12 fős létszámmal kezd majd a kettőszázhetvenmilliós beruházás végén, ami uniós támogatásból valósul meg. Ez az egyetlen olyan intézmény, ami még hiányzik a településről, a kialakítására kilenc hónap áll rendelkezésre.

(A borítóképen: Kovácsné Bárány Ildikó, Radó Béla és dr. Koncz Zsófia letették a bölcsőde alapkövét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában