Beruházás

2022.01.19. 19:58

Szó sincs róla, hogy levonulnak a diósgyőri vár építői

A pótmunka-igényt tavaly decemberben jelezték.

ÉM

Összesen 15 milliárd forintot ad a kormány a diósgyőri vár újjáépítésére

Fotó: Vajda János

„A vártoronnyal együtt a beruházás is megingott” – ezzel a hangzatos címmel jelentetett meg cikket a baloldali, miskolci városháza hírportálja. A minap.hu cikkében olvasható, hogy statikai problémák miatt veszélybe került a beruházás. Azt írták, „megvan az esélye, hogy levonul az építési területről” a kivitelező.  Azt is közölték: „Lapunk (minap.hu - a szerk.) megtudta: a régi kőfalak állékonyságát és tartószerkezeti teherbíró képességét meg kell erősíteni”. A vár statikai megerősítése nem újkeletű ügy, tavaly július 29-én többek között a magyarepitok.hu-n is olvasható volt, hogy „a vár statikai megerősítése, a külső vár falazási munkálatai, valamint a belső vár építést megelőző bontása zajlik”.


Kérdéseinkkel megkerestük az ÉPKAR Zrt.-t. Közleményükben azt írták, „Jelen állás szerint nincsen esélye annak, hogy levonuljunk a munkaterületről.” Leszögezték azt is, a tornyokat valóban statikai megerősítésekkel kell ellátni, az ezzel kapcsolatos pótmunka-igény 2021 decemberében került előterjesztésre a megrendelő felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában