Fejlődő infrastruktúra

2022.01.18. 18:00

Számos tervvel vágnak neki az évnek Kékeden

Hozzájárul majd a vidéki kistelepülés hátrányainak mérsékléséhez.

ÉM

Tároló épül a kihasználatlan területen. Fotó: Polgármesteri Hivatal

A kékedi önkormányzat idei terveiről Maczega Márton, a település polgármestere elmondta: a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása” pályázati kiírásra benyújtani kívánt projekt keretében megtörténik több járdaszakasz felújítása, amely hozzájárul a község közlekedési infrastruktúrájának fejlesztéséhez.

 

Falugondnoki szolgálat

 

Szintén a Magyar Falu Program keretében tervezik az „Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése” programban egy  kültéri közösségi létesítmény, illetve eszközök, gépjármű tárolására alkalmas épület építését. Az önkormányzati tulajdonú ingatlanon egy gépjármű tárolására alkalmas létesítmény épül, amely többek között a község tavaly nyert belterületi közterületek karbantartására szolgáló új traktor  és munkagépek megfelelő módon történő tárolását szolgálja majd – fejtette ki a polgármester.

 

A „Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése” pályázatból megtörténik a régi gépjármű cseréjével történő új Ford Transit beszerzése és üzembe helyezése. Kéked a szociális ellátásokról szóló törvény alapján jogosult falugondnoki szolgáltatás működtetésére. A falubusz, illetve a szolgáltatás biztosítását lehetővé tevő gépjármű beszerzése hozzájárul majd a vidéki kistelepülés hátrányainak mérsékléséhez, az életminőség és a közszolgáltatások elérhetőségének javításához, valamint az ifjúság vidékhez való kötődéséhez – hangsúlyozta a település első embere. A Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében megtörténik a polgármesteri hivatal épületének korszerűsítése, amely alapvetően a tetőszerkezet felújítását, megújuló energia termeléséhez kapcsolódó napelemes rendszer kiépítését, a beruházáshoz közvetlenül kapcsolódó, telekhatáron belüli infrastrukturális fejlesztést, az udvar aszfaltburkolattal történő ellátását, illetve parkoló-férőhely létesítését foglalja magában. A Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében „Egyedi támogatási kérelem” alapján a település központjában parkot alakítanak ki, a beruházáshoz kapcsolódó közterület-rendezés, közterület-revitalizáció, zöldterület-felújítás, -kialakítás tevékenységeket is ideértve, amely létesítmény közösségi és szabadtéri rekreációs célokat is szolgál majd – fejtette ki a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában