Jutalom

2022.01.28. 13:12

Rendőri dicséretet kapott az emődi postás kisasszony

Egy postás kisasszonynak, és három rendőrnek adott jutalmat és elismerést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy 2022. január 28-án jutalomban részesítette Veréb Esztert, az emődi postahivatal munkatársát, illetve más ügyben eredményes munkájuk elismeréseként Makkai Béla r. alezredest, a Miskolci Rendőrkapitányság főnyomozóját, valamint Somogyi Márk r. őrmestert és Varga Attila Alex r. őrmestert, az Ózdi Rendőrkapitányság járőreit.

 

Az előretolt helyőrség

 

Egy 69 éves emődi férfi feleségének csörrent meg a telefonja még 2022. január 12-én, aki először értetlenül hallgatta a telefonban neki beszélő ismeretlen férfit, majd a készüléket átadta a férjének. A telefonáló neki is elmondta, hogy gyermekük Angliában balesetet okozott, és egy személy olyan súlyosan megsérült, hogy kómában van. A fiuk pedig csak úgy tudja a börtönt elkerülni, ha egy nagyobb összeget átutalnak neki. Először egymillió forint körüli összeget kért a telefonáló, a sértett azonban elmondta, hogy jelenleg háromszázezer forintot tud átutalni, így végül ebben az összegben maradtak.

 

A rémült szülő a pénzzel és a kapott instrukcióval együtt a közeli postahivatalba ment, ahol kezdeményezte az átutalást. Az ügyintézést végző postai alkalmazott - a bűnmegelőzés előretolt helyőrségeként - azonban nagyon körültekintően járt el, és gyanút fogott a történtek hallatán, ezért jelzéssel élt a rendőrség felé. A tranzakció így nem ment végbe, a sértettnek nem lett kára, a gyanú pedig beigazolódott, hogy pénzt akartak kicsalni a házaspártól.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Dr. Kiss Attila vezérőrnagy, megyei rendőrfőkapitány elismerését és köszönetét fejezte ki Veréb Eszternek, akinek lelkiismeretes, alapos, és pontos munkavégzésének köszönhetően a pénz nem került átutalásra.

 

Felderítések és elfogások

 

Dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőr-főkapitány helyettes dicséretben és jutalomban részesítette Makkai Béla r. alezredest a Miskolci Rendőrkapitányság főnyomozóját. Kollégánk a Miskolcon sorozatos lopások elkövetőinek valamint emberölés bűntett elkövetőjének felderítésében és elfogásában nyújtott kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként kapott jutalmat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől vehette át.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Ózdon, 2022. január 12-én és 13-án elkövetett garázdaság, kifosztás és más bűncselekmények felderítésében, az elkövetők elfogásában nyújtott kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dicséretben és jutalomban részesítette Somogyi Márk r. őrmestert, és Varga Attila Alex r. őrmestert, az Ózdi Rendőrkapitányság járőreit.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában