Sárospataki segítség

2022.01.18. 16:00

Rekordösszeg gyűlt össze a kárpátaljai magyaroknak

2021-ben rekordösszegű, több mint félmilliós adomány gyűlt össze.

ÉM

Forrás: Sárospataki Wass Albert Kör Facebook

A Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK) – az elmúlt évekhez hasonlóan – tavaly novemberben és decemberben is gyűjtött karácsonyi pénzadományt kárpátaljai (beregdédai) rászoruló gyermekes magyar családok megsegítésére.

 

Mint beszámoltak róla: minden eddiginél nagyobb összeg, 520 ezer 485 forint gyűlt össze. (Az eddigi rekordot jelentő 423 ezer forint 2020-ban gyűlt össze.) Ebből félmillió forint jutott pénzadományként rászoruló családoknak a határhoz közeli Beregdédán. A fennmaradó összegből szaloncukrot vásároltak a megadományozott családok gyermekeinek.

 

Ezúttal a járványhelyzet lehetővé tette, hogy ismét személyesen vigyék el az adományt Kárpátaljára. Az adományt az egyesületünk tagjai – Tarnavölgyi László elnök, Hejődemeteri Demeter Péter Kálmán alelnök, Lencsés Anna elnökségi tag, valamint Pándy-Szekeres Anna és dr. Pándy-Szekeres Dávid tagok – személyesen adták át december 28-án a helyszínen. A rászorulók kiválasztásában ezúttal is elsősorban a helyi görögkatolikus egyházközség volt segítségükre.

 

25 családnak

 

A rekordösszegű adományból természetesen több családnak jutott, így a helyi református egyházközség bevonásával további családoknak tudtak adományt juttatni. Összesen 25 beregdédai rászoruló gyermekes magyar családnak jutott a mintegy másfél hónapon át gyűjtött adományból.

 

„Jó érzés, hogy egy ilyen nehéz év végén ennyien és ilyen mértékben fontosnak tartották, hogy segítsék a még nehezebb helyzetben lévő kárpátaljai magyar testvéreiket. Civil szervezetünk ezúton mond köszönetet az adakozóknak, akiknek a jóvoltából az eddigi legnagyobb összegű pénzadományt juttathattuk el a kárpátaljai Beregdédára” – tudatták az Észak-Magyarországgal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában