Fotóválogatás

2022.01.11. 20:00

Pillanatok fényképeken a koronavírus árnyékában

Bujdos Tibor fotóriporterünknek az elmúlt esztendőben készült fényképfelvételeiből válogattunk.

SZB

Fotó: Bujdos Tibor

Egy fotóriporter munkája sokkal bonyolultabb, mint egy újságíróé vagy szerkesztőé. Ez a megállapítás főleg az elmúlt időszakra jellemző, amikor a lassan két esztendeje jelen lévő koronavírus-járvány ­árnyékában kell élni életünket és végezni újságkészítő, információtovábbító munkánkat.

 

A frontvonalban 

 

A járvány ugyanis sokszor kényszerített bennünket a négy fal közé – a home ­office világába –, megtanultuk távmunkában elkészíteni az újságcikkeket, megszerkeszteni az újságot. Az információ megszerzése lehetséges a telekommunikáció eszközei széles tárházának felhasználásával, de egy fénykép elkészítése – ahogy szokták mondani: a tudomány mai állása szerint – nem igazán lehetséges anélkül, hogy legalább látótávolságban megközelítsük az adott helyszínt.

 

Járvány ide, járvány oda, a fotóriporterek – dacolva a vírusokkal – keresztül-kasul járták a megyét és Miskolcot, hogy látványos képek készülhessenek a lap és a hírportál számára. 

 

Ébred a világ

 

Bujdos Tibor felvételei pillanatképeket adnak az elmúlt esztendő újraindulási erőfeszítéseiből. Sikerült újra megrendezni néhány nagyobb tömegeket megmozgató eseményt. Volt újra Miskolcon régiségvásár, ahol lehetett költeni a bezártság idején felhalmozódott pénzből, Avasi Kvaterka, amely lehetőséget adott a finom nedűk poharazására, elmélyedt vagy könnyed beszélgetésre, és a táncos lábúak kipróbálhatták, hogy mennyire macskásodtak be tagjaik a home office idején.

Tanúi lehettünk az időjárás színváltozásának, Bánkúton síelni, szánkózni is lehetett, és kisebbfajta csodaszámba ment, hogy egy áprilisi reggelen hóesésre ébredhettünk. 

 

A színház a szerelem 

 

Bujdos Tibor egyik szerelme fotóriporterként a színház. Egy-egy bemutató előtt órákat képes eltölteni a főpróbán, hogy minél kifejezőbb képeket készíthessen az adott előadásról a saját és az újság­olvasók örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában