Bejelentés

2022.01.20. 16:23

Orosz kozmetikai vegyipari gyár épül Alsózsolcán (videóval)

A kozmetikai vegyiparból ismert orosz Arnest Group épít aeroszolos dobozokat előállító és töltő gyárat az alsózsolcai ipari területen.

Fotó: Szaniszló Bálint

Ezt jelentette be a fővárosban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csöbör Katalin, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. számú országgyűlési választókerület képviselője, valamint Alexei Eduardovich Sagal, az Arnest csoport elnöke. 

 

A várhatóan 2023 augusztusában elkészülő gyár 256 új munkahelyet hoz létre, és - mint az Arnest Group első embere elmondta - a 16 ezer négyzetméteres, évi 300 millió darab terméket előállító üzemből szolgálják ki a nyugat-európai megrendeléseket. Az elnök elmondása szerint több lehetséges helyszín közül választották Magyarországot és azon belül a Miskolc melletti Alsózsolcát. 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - többek között - arról szólt, hogy a 17 milliárd forint értékű beruházást a magyar állam 7 milliárd forinttal támogatja. Mint kiemelte, egy újabb olyan befektetésről van szó, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyét gazdagítja. Csöbör Katalin kiemelte, hogy ez a beruházás beleillik az elmúlt években elkezdett és részben be is fejezett olyan fejlesztések sorába - például az 30-as autópálya és az Y-híd -, amelyek a megye gazdasági erejét bizonyítják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában