Ezt írtuk anno 2002-ben

2022.01.14. 07:30

Nem szereti a kamerát a zsebes

Beváltotta a reményeket a megyeszékhelyen felszerelt térfigyelő rendszer.

ÉM

Fotó: Bús Csaba

Fotó: Bús Csaba

Érezhetően javult a közbiztonság, amióta megkezdte működését a miskolci belvárosban a térfigyelő rendszer. Dr. Pásztor Albert alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője nyilatkozott erről az Észak-Magyarországnak, a lap 2002. január 10-i számában.

 

Kibírta a telet is

 

Az előző év október végén megkezdett folyamatos rendeltetésszerű használat bebizonyította: érdemes volt belevágni a videókamerás rendszer létrehozásába – állította a kapitány, ezzel támasztva alá a kijelentést: az első bűnügyi tapasztalatok nagyon kedvezőek. Jelentős mértékben visszaszorult a zsebelés és a zugárusok tevékenysége az ellenőrzött területen. Sikerült kiváltani a belvárosi rendőrőrsöt is, de a főutcán és környékén szolgálatot teljesítő rendőrök továbbra is a szokásos járőrtevékenységet látják el.

 

Az olvasók megtudhatták még a rendszerről azt is: a modern eszközök segítségével a vizuálisan ellenőrzött sétálóutcán és a Búza téren kihelyezett kamerák felvételei a rendőrkapitányságon kialakított központba futnak be, ahol állandóan követik a kint zajló eseményeket. A kor jogi szabályozása megengedte, hogy bűncselekmény esetén bizonyítékként használják a felvételt.

 

Technikailag a rendszer jól vizsgázott: meghibásodás nélkül állta a téli időjárás viszontagságos körülményeit – tudatta az újság.

 

(A borítóképen: Technikailag a rendszer jól vizsgázott: meghibásodás nélkül állta a téli időjárás viszontagságos körülményeit – tudatta az újság.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában