A magyar kultúra napja

2022.01.20. 15:42

Művészeti találkozóval ünnepeltek a megyei nyugdíjasok (videóval)

Nagyszabású művészeti találkozóval ünnepelték a megyei nyugdíjasok a magyar kultúra napját.

Fotó: Kozma István

Szép számmal jöttek össze az idősek a magyar kultúra napja alkalmából tartott művészeti találkozón, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében, 2022. január 20-án, a Városháza dísztermében. Az évindító program célja az emlékezés mellett az volt, hogy a szervezet tagjai és csoportjai számára ismét lehetőséget adjon a színpadi szereplésre.

Alkalomhoz illően a résztvevők elénekelték a Himnuszt, hiszen a magyar kultúra napján, január 22-én arra emlékezünk, hogy Kölcsey Ferenc ekkor fejezte be a költeményt.

 

 

A színes műsort megelőzően Lukács-Pete Mária nyugdíjas szövetségi elnök és Varga Andrea Klára alpolgármester köszöntőjét hallhatták a vendégek.

 

Értékes produkciók

 

A műsor első felében a nyugdíjas klubok tagjai adtak elő a magyar kultúra kiemelkedő szerzőitől verseket, dalokat, valamint 15-16. századi bujdosóénekeket. A második részben pedig József Attila Hazám című versét Péderi István, az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület tagja szavalta el. Zenei programként a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tanulói, illetve a Theater Brass Miskolc rézfúvós zenekar lépett fel. A rendezvényen részt vett Doszpoly Orsolya, a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője és Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének (NYOSZ) elnöke, aki átadta a NYOSZ kitüntetéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában