Boldog új évet!

2022.01.01. 09:15

Miskolcon született az új év első kisbabája (videóval) - Frissítve!

Az újév első kisbabája Miskolcon, a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban éjfél után 4 perccel született.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Ez nem verseny, de évről évre nagy érdeklődéssel várja az ország, hogy hol és mikor születik meg az új év első kisbabája? Idén megyeszékhelyünk, Miskolc lett a nyertes. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban éjfél után négy perccel született egy kisfiú, 4030 grammos súllyal és 55 centiméteres testhosszal. Az újszülöttnek szülei a Szelim nevet adták, amely héber eredetű arab névből származik, jelentése: ép, sértetlen, biztonságban lévő. Névnapja szeptember 28-án van. A kisfiú spontán szüléssel jött a világra, az édesanyának ő a negyedik gyermeke.

Dr. Nagy Gábor a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály vezetője elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy 2022-ben az ország első újszülöttje itt „látta meg a napvilágot”. A Miskolc környékén lakó, vajúdó édesanyát mentő hozta be a kórházba, nulla óra egy perckor került felvételre az osztályon és nulla óra négy perckor már világra is jött a baba. Zavartalan, eseménytelen szülés volt. A kisbaba és édesanyja jól vannak, együtt töltötték az éjszakát."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában