Civil Akadémia

2022.01.30. 09:30

„Merjünk magyarok lenni!”

A közeledő választás volt a témája a Civil Akadémia legutóbbi rendezvényének.

ÉM

Kiszelly Zoltán politológus a nemzetközi helyzetről beszélt. Fotó: Ádám János

Egyáltalán nem mindegy, hogy egy országnak, egy nemzetnek, egy településnek milyen vezetői vannak, és ők kinek az érdekeit képviselik – fogalmazott Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő csütörtök este, a Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja által szervezett Civil Akadémia rendezvényen, melynek címe „Mi a tét?!” volt.

 

Rámutatott: sokan nem foglalkoznak a politikával, pedig a politika sok mindent meghatároz. A nyugdíjunk és a fizetésünk értékét, azt, hogy mennyibe kerül például a gyógyszerünk, hogy lakáshoz tudnak-e jutni a gyermekeink, de azt is, hogy kapunk-e 13. havi nyugdíjat. A politikától függ az is, hogy milyen az életünk, mennyire stabil a gazdaságunk.

Csöbör Katalin. Fotó: Ádám Jánoss

Csöbör Katalin emlékeztetett: a 2010 előtti időszakban, a válságos években a baloldal próbált minden magyarországi vagyonelemet eladni, hogy így pótolja a költségvetés hiányát. Ha újra hatalomra kerülnének, elvennék a pluszjárandóságokat, fizetőssé tennék az egészségügyet, kinyitnák a kapukat az „új honfoglalók” előtt, terjesztenék a melegpropagandát gyermekeink körében.

 

Az est szakértő vendége Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója volt. Előadást tartott a nemzetközi helyzet fokozódásáról, vázolta, hogy merre tart az Európai Unió, majd a hazai helyzetet elemezte. Emlékeztetett: manapság sok szó esik a szuverenitásról. Az Európai Unió demokratikus közösség, ahol minden érdeket figyelembe kell venni. A lengyelek és a magyarok azonban másként gondolkodnak, mint az unió többi állama.

 

Nemzeti értékek

 

– Mi szeretjük a hazánkat, szeretjük a hagyományos értékeket, de Brüsszel ezt nem nézi jó szemmel. Ők egy nagy integrációt akarnak létrehozni. Olyat, mint a Habsburg Birodalom volt II. József idejében. Azaz legyen minden egységes, és minden fontos dologban ők döntsenek. Valóban vannak olyan területek, amikben egységesnek kell lenni, például a gazdaság. Azonban nem helyes, ha beleszólnak a genderügyekbe, a családtámogatásba és a migráció kérdésébe – sorolta a politológus.

 

– Fontos lenne, hogy gyermekeink és unokáink egy olyan Magyarországon élhessenek, mint amilyen most. Büszke, Európában elfogadott országban. Ahol mindenki tehet egy kis vagy akár egy nagy lépést előre. Az 56-osok fegyverrel harcoltak, mi pedig hat x-szel meg tudjuk vívni ezt a harcot demokratikusan és büszkén, szabadon. Az a jövőben is magától értetődő lesz, hogy a családokat és a határon túl élő magyarokat támogatni kell, és kiállunk az érdekeinkért. Úgy szoktam fogalmazni, hogy a térdünkről a sarkunkra álltunk. Merjünk magyarok lenni!

 

(A borítóképen: Kiszelly Zoltán politológus a nemzetközi helyzetről beszélt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában