Projekt

2022.01.14. 07:00

Megnéztük, javában épül az Avastető

Három projekt indult az Avas fejlesztésének részeként.

HM

Fotó: Kozma István

Markológép dolgozott szerdán délben, amikor az Avastetőn jártunk. Gondoltuk, megnézzük, hol tart az építkezés, látványos-e már. Az építési területre nem tudtunk bemenni – körbekerítették, a város felé vezető lépcsősort is kordonnal zárták el. Annyi látszik, hogy már javában folyik a munka, hiába a tél, most is dolgoznak a területen. 

 

A Horváth-tető felújításán dolgoznak most a munkások, az 1910 környékén létrehozott teraszalakulatokat, függőkerteket újítják fel. Most még nem sok látszik, azt viszont észrevettük szerdán, hogy a parkoló melletti részen, a kerítés tövében fekszenek a terület korábbi, jellegzetes zászlórúdjai, azokat ezek szerint nem tartják meg. 

 

Aktív rekreációs területet alakítanak most ki sokféle használati funkcióval: játszóeszközökkel, játszóterekkel. Lesz itt kültéri fitneszeszköz, fitneszpark, workoutelemek, lesznek sétautak utcabútorokkal, esőbeállókkal, a közvilágítás is teljesen megújul.
 

Év végéig kell elkészülnie 
 

A parkolóban szerda délben állt néhány autó. A későbbiekben a helyén egy teret alakítanak majd ki, ez egy félköríves placc lesz, ami kicsit emelkedik felfelé. Formája miatt nézőtérnek is lehetne használni, ha például előadást szerveznének a kilátóhoz. A parkoló a közeli tisztás felé épül majd meg. 

Szerdán úgy láttuk, hogy az Avasi kilátóban működik még a kávézó, a munkálatok ugyanis az Avasi kilátóban is csak később kezdődnek: Miskolc jelképének felújítása lesz az Avastető rehabilitációjának harmadik eleme. Üveglift nem lesz benne, presszó igen. 

 

A beruházásnak a tervek szerint 2022 végéig kell elkészülnie, pályázati forrást nyert rá még az előző városvezetés.
 

(A borítóképen: Kerítéssel vették körbe a munkaterületet az Avastetőn)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában