Egyéni országgyűlési képviselőjelöltek

2022.01.27. 11:00

Megnevezte a Fidesz a jelöltjeit a megyében is

A Fidesz választmánya döntött az egyéni országgyűlési képviselőjelöltekről.

ÉM

Forrás: MW

A vezető kormánypárt, a Fidesz országos választmánya döntött az április 3-i parlamenti választáson a párt színeiben induló egyéni választókerületi jelöltekről. 

 

A bejelentésről szóló közleményben úgy fogalmaztak: „A Fidesz–KDNP felkészült az országgyűlési választásra, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra!” 

 

A Fidesz honlapján található listából kiderül, hogy Budapesten 11, vidéken 14 új jelöltet indítanak a kormánypártok az ország 106 egyéni választókerületében az országgyűlési választáson. Budapesten kívül kevesebb a változás, 13 megyében volt 1-2 csere, 5 megyében pedig teljesen változatlan a jelöltlista a négy évvel ezelőttihez képest. A vezető politikusok közül Németh Szilárd honvédelmi államtitkár, Németh Zsolt, a Fidesz külügyi szakpolitikusa és Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára is ringbe száll. 

 

Megyénk hét választókerülete közül csak a miskolci székhelyű 2-esben van váltás, Hubay György tavaly ­decemberben bejelentette, hogy visszavonul az aktív politizálástól, helyét dr. Kiss János miniszterelnöki biztos veszi át.

 

Jelöltek

 

A Fidesz–KDNP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei képviselőjelöltjei az április 3-i országgyűlési választáson. 

 

1. vk., Miskolc: Csöbör Katalin 

2. vk., Miskolc: Kiss János 

3. vk., Ózd: Riz Gábor 

4. vk., Sajószentpéter: Demeter Zoltán 

5. vk., Sátoraljaújhely: Hörcsik Richárd 

6. vk., Tiszaújváros: Koncz Zsófia 

7. vk., Mezőkövesd: Tállai András 

 

(A borítóképen: Április 3-án dől el a következő parlament összetétele)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában