Sajtótájékoztató

2022.01.21. 12:35

Luxusjárműveket vett Miskolc baloldali vezetése

Tízmilliókat költ a városvezetés luxus járművekre, miközben romokban Miskolc közlekedése – állítja a Fidesz.

Ujlaki Attila

Forrás: ÉM

„Miközben folyamatosan azt hangoztatja Miskolc baloldali városvezetése, hogy nincs pénz, mert a kormány és az előző városvezetés elvette, azt látjuk, hogy 25 milliós, vadonatúj, lesötétített luxusbusz szállítja a város polgármesterét, és közel 10 milliós, vadonatúj, extrákkal felszerelt személyautót szerez be a közlekedési vállalat.”

Volkswagen Multivan 2021-es évjárat, Luxury kivitel | A képen nem a cikkben szereplő jármű látható.

„A miskolciak eközben fél órákat, órákat várnak fagyoskodva a buszokra, és tömött járatokon kénytelenek utazni a járványhelyzetben, ahol esélye sincs a másfél méter megtartásának, valamint a megállókban sok esetben rendszertelenül működik a digitális kijelzőrendszer is” – hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Nagy Ákos, a miskolci Fidesz frakcióvezetője.

„Úgy tűnik, hogy városunk polgármesterének sokkal fontosabb Miskolc problémáinak megoldása helyett az, hogy elsötétített luxusbusszal fuvaroztassa saját magát, miközben a baloldali városvezetés polgármesterének ötlete sincs arra, hogyan oldja meg a város közlekedésének problémáit” - húzta alá dr. Nagy Ákos, majd kiemelte: „erős a kontraszt. Mire is gondolok? Arra, hogy a miskolci tömegközlekedés helyzete még mindig megoldatlan. Reggelente munkába járáskor, vagy onnan haza induláskor megritkított buszjáratokon képtelenség betartani az egymástól való távolságot. A Miskolciak panasza azonban süket fülekre talál a városvezetés részéről. Bajban van a közlekedés, sokadszor mondjuk el, de nem utoljára. 

Követeljük, hogy a város vezetése hozza nyilvánosságra a – szerintünk erre nem alkalmas cégtől – nagyon sok pénzért megrendelt vizsgálatot, és annak eredményét. Nyilván Miskolc jobboldali, ellenzéki képviselőiként tisztában vagyunk azzal, hogy hamarosan a szokásos baloldali magyarázkodást hallgathatjuk majd újra, amely arról fog szólni, hogy évekig nem fizettünk a közlekedési vállalatnak. Egy nagyon egyszerű rejtvényt ajánlok a baloldali képviselőtársaim figyelmébe: hogyan lehetséges, hogy mégis mentek a buszok és hogyan lehetséges, hogy amióta ők vezetik a várost, a tömegközlekedés helyzete megoldatlan? Ha zavarja őket a sajtótájékoztató, arra kérjük őket, hogy ne ránk hallgassanak a tömegközlekedés helyzetével kapcsolatban, hanem próbáljanak meg a miskolciakkal beszélni. Kérdezzék meg az ő véleményüket, és ne egy budapesti cég véleményére alapozzanak. Kezdjék el mihamarabb a város tömegközlekedési helyzetének a rendbetételét, mert ez így nem mehet tovább, és azt javasoljuk, hogy a város polgármestere és az általa gyámolt baloldali képviselők végre kezdjenek el dolgozni. Úgy gondoljuk, hogy Miskolc  fejlődése 2019 után megállt, kátyúba került a város vezetése, és – hogy egy közlekedési hasonlattal éljek – itt az ideje, hogy ebből a kátyúból kirángassák a város szekerét.”

 

Bort isznak, és vizet prédikálnak 

 

A Velünk a Város frakció tagjai az elmúlt hónapokban folyamatosan azt hangoztatták, hogy Miskolc városának nincs elég forrása, sőt egyenesen csődközeli állapotot vizionáltak. Keretes összeállításunkban a jelenlegi baloldali városvezetés Miskolc költségvetési helyzetét érintő nyilatkozataiból idézünk.

Forrás: Bujdos Tibor

„Mi most ténylegesen csak annyi szolgáltatást tudunk igénybe venni, amit ki is tudunk fizetni.” Veres Pál polgármester 

Forrás: Kozma István

„A miskolciak jogos igénye, hogy az MVK megfelelő szolgáltatási színvonalat tudjon biztosítani.” Varga László, MSZP, országgyűlési képviselő 

Forrás: Ádám János

„Pénzhiány miatt a közlekedési vállalat tulajdonosaként a Holding kénytelen volt hitelt felvenni.” „Az adósságok lassan a csőd szélére sodorják Miskolc városát, ennek pedig első számú kárvallottja a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK).” Badány Lajos jobbikos alpolgármester 

Forrás: Ádám János

„Ha kompenzációs pénz érkezik, akkor nyilván annak a helye már megvan, a költségvetésben a prioritásokat már kijelöltük. Természetesen ezek közé tartozik a tömegközlekedés, annak a színvonalának a fenntartása, illetve maga a városüzemeltetés.” Simon Gábor (MSZP), a Velünk a Város frakcióvezetője 

Forrás: Ádám János

„A 2021-es egy eléggé szűkös költségvetés.” Bartha György VV-képviselő

Címkék#Miskolc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában