Ezt írtuk anno 2012-ben

2022.01.09. 07:30

Lemondtak az ebadóról

A kutyák látnák a kárát, érveltek az önkormányzatoknál.

ÉM

Forrás: MW

Az ebadó bevételt hozna az önkormányzatoknak, de a legtöbb helyen nem élnek a lehetőséggel – a híradást az Észak-Magyarország 2012. január 5-i számában találtuk.
 

Miből rendeznék? 
 

A szerkesztőség több településen érdeklődött a tervekről. 

Miskolcon emlékeztettek: az ebrendészeti hozzájárulás teljes összegét az ebek ivartalanításának támogatására, az állatmenhelyek és az ebrendészeti telepek fenntartására, állatvédelmi szervezetek támogatására, valamint az ebösszeírás vagy egyéb, az ebtartással kapcsolatos állatjóléti és közegészségügyi intézkedések finanszírozására kell fordítani. Az ebadó segítségével tehát a felsoroltakra több pénzt lehetne fordítani. A város vezetése azonban azt sem szeretné, ha az ebrendészeti hozzájárulás miatt kutyák kerülnének az utcára – árulta el a városháza illetékese. A megyeszékhelyen akkor 20 ezer kutyáról tudtak. 

 

Ózdon nem lesz ebadó. A városban arra az álláspontra jutottak, hogy nem terhelik a lakosságot egy újabb adónem bevezetésével. Szalaszenden is hasonló megfontolásra jutottak a tíz évvel ezelőtti cikk szerint. A bevétel ugyan jól jönne az önkormányzatnak, hiszen 250-300 kutyáról lehet szó, de a helyhatóság szerint az embereket már nem lehet újabb adóval terhelni. 

 

Szalaszenden 100-120 ember él segélyből, ők aligha tudnák kifizetni az adót – tudatta a lap.
 

(A borítóképen: Gazdás ebek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában