Felvételi

2022.01.22. 14:25

Középiskolai felvételi: eredmény január végére

Befejeződtek az idei középiskolai írásbeli felvételik.

Fotó: Kozma István

Matematikából, valamint magyar nyelv- és irodalomból Borsod-Abaúj-Zemplén 35 oktatási intézményében több mint 4400 általános iskolai diák számolt be tudásáról szombaton. Közülük 3745-en a gimnáziumok és szakképző intézmények 9. évfolyamára jelentkeztek, míg 310-en a nyolcosztályos, 347-en pedig hatosztályos gimnáziumokba szeretnének bejutni – tájékoztatott az Oktatási Hivatal. 

 

Az eredményeket várhatóan január 28. után ismerhetik meg a tanulók és a szülők, ezt követően nyílik lehetőség az esetlegesen vitatott pontszámmal kapcsolatos jogorvoslati eljárásokra. 

Azok a diákoknak, akik betegség vagy más okok miatt a most zárult felvételi eljárásban nem tudtak részt venni, pótfelvételit szerveznek január 27-én az oktatási intézmények.

 

A tanároknak a középiskolai felvételik javításakor szerzett első tapasztalatairól az Észak-Magyarország hétfői számában olvashatnak.

Az Oktatási Hivatai internetes oldalán, az oktatas.hu portálon már megjelentek és letölthetők a középfokú beiskolázás 2021/2022. tanévi központi írásbeli felvételi vizsgáinak feladatsorai és javítási-értékelési útmutatói. Az érdeklődők itt érhetik el: Központi írásbeli feladatsorok, javítási-értékelési útmutatók itt érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában