Pályázat

2022.01.24. 07:00

Iskolakertprogram

Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására.

ÉM

Megjelent az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló Országos Iskolakert-fejlesztési Program IV. ütemének pályázati felhívása, melyre óvodák, általános és középiskolák jelentkezését várják 2022. január 30-ig. A programnak köszönhetően idén összesen 120 új óvoda- és iskolakert létrehozása valósulhat meg – jelentette be a minisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára. László Tibor Zoltán elmondta, az Országos Iskolakert-fejlesztési Program hozzájárul ahhoz, hogy a részt vevő óvodások és iskolások megtanulják környezetük helyes és tudatos használatát. Hozzátette, a program eddigi három ütemében összesen 167 intézmény és legalább 20 ezer gyermek érintett. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből többek között Miskolc, Ózd, Putnok, Edelény, Abaújkér, Onga, Legyesbénye, Vizsoly, Tard egyes óvodái és iskolái. 

 

Az iskolakert gyűjtőfogalom, magában foglalja az óvodák és iskolák kertjeit is, melyeket a gyerekek aktív bevonásával gondoznak. A kertek mint szabadtéri tantermek a közösségi élményeken alapuló ismeretszerzés helyszínéül szolgálnak.

 

 Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program célja, hogy a környezettudatos szemlélet átadásával felkészítse a fiatalokat az előttünk álló környezeti kihívásokra, és naprakész információkkal, tapasztalatokkal felvértezve nagyszerű lehetőségként tekintsenek azokra. 

 

A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy a most meghirdetett pályázatra 2022. január 30-ig lehet jelentkezni, és a kiválasztás során számít a pályázatok beérkezésének sorrendje. Az érdeklődés függvényében a pályázatbenyújtási határidő 2022. február 20-ig meghosszabbodhat, jelentős túljelentkezés esetén ugyanakkor a pályázat 2022. január 30-án zárul. A pályázati felhívás az Iskolakertekért Alapítvány honlapján érhető el. 

 

Az Agrárminisztérium számos környezeti nevelési programja között kiemelten fontosnak tartja az iskolakert-fejlesztési program támogatását, bízva abban, hogy egyre többen felismerik zöldfelületeink, kertjeink jelentőségét – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában