Vitaminpótlás

2022.01.13. 12:00

Frissen facsarva őrzi leginkább egészségünket

Egyszerű és ízletes módja a szervezet vitaminpótlásának.

ÉM

Forrás: ÉM

Ősszel és télen különösen fontos a vitaminban gazdag italok fogyasztása, hiszen a szervezetünknek támogatásra van szüksége ahhoz, hogy sikeresen vegye fel a harcot a baktériumokkal és vírusokkal szemben. „Ebben segítségünkre lehet egy otthoni citrusprés, amivel pillanatok alatt igazi gyümölcslevet készíthetünk magunknak a zamatosabbnál zamatosabb déligyümölcsökből” – hívta fel a figyelmet Simon László, a Sage termékmenedzsere. 

 

A hidegebb hónapokban sokan előszeretettel vásárolnak 100 százalékos gyümölcsleveket. Fontos azonban figyelembe venni, hogy ezek nem egyenlőek a frissen facsart gyümölcslevekkel. És bár hivatalosan nem tartalmaznak tartósítószert, mégis szükség van a „csírátlanításukra”, amit általában a tejhez hasonlóan pasztőrözéssel, vagyis melegítéssel végeznek el. Bár ez az élelmiszer-technológiai folyamat kétségtelenül hozzájárul ahhoz, hogy a baktériumok és a különféle mikroorganizmusok elpusztuljanak, ezzel az eljárással sajnos a gyümölcslevek vitamintartalma is csökkenhet. 

 

„Az otthon elérhető gyümölcsökből, így például a mandarinból, citromból és narancsból készített frissen facsart gyümölcslevek ugyanakkor magas vitamintartalommal rendelkeznek, hiszen azokat közvetlenül a gyümölcsökből nyerjük ki, a facsarás után” – hangsúlyozta Simon László. A megfelelő citrusprés kiválasztásánál fontos a teljesítmény, illetve a készülék kivitele. Érdemes nemesacél-fémötvözet kivitelű citrusprés mellett dönteni, ugyanis ezek strapabírók, másfelől pedig a rozsdamentes acél meggátolja a baktériumok elszaporodását, ennek köszönhetően a készüléknek nem lesz kellemetlen illata, ha hosszabb ideig nem használjuk.

 

(A borítóképen: Finom, és tele van vitaminnal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában